ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: Κλιμάκιο στη Μεσσηνία προετοιμάζει την Απεργία της 21ης Μάϊου

Το απόγευμα εκδήλωση για Συνταξιοδοτικό-Ασφαλιστικό και Μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων - Μπράτης για απεργία ΓΣΕΕ: Είχαμε στείλει επιστολή από τον Ιανουάριο αλλά δεν λάβαμε απάντηση

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μπράτη και Γιώργου Πετρόπουλου, βρίσκονται στην Καλαμάτα για την προετοιμασία της απεργίας της 21ης Μαΐου 2024. Νωρίτερα παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην ΠΕ Μεσσηνίας μαζί με τον Πρόεδρο του ΝΤ Μεσσηνίας, Δημήτρη Φαββατά και τον Γραμματέα Κώστα Γαλλιώτο.

DSC-0414

DSC-0415

DSC-0417

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας σας καλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει σε συνεργασία με το Κοινωνικό ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη, 18/04/2024, στις 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με θέμα: ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι:

DSC-0419

DSC-0427

image00003

Ε. Κουμαριανός, επ. Καθηγητής Κοινωνικής Ασφάλισης Παντείου Πανεπιστημίου, Δικηγόρος, με θέμα: Κοινωνική Ασφάλιση

Α. Ζερβός, Πρόεδρος των Εργαζομένων Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με θέμα: Συνταξιοδοτικό

Γ. Γιούλος, Πρόεδρος Κοινωνικού ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ ΑΔΕΔΥ, με θέμα: Χαρακτηριστικά της εργασίας στο Δημόσιο

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι ομιλητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα συνταξιοδότησης και ασφάλισης.

Καλούμε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους να ενημερώσουν τα μέλη τους και όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας.

Απεργία την 21η Μάϊου
Στην σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται:

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά την πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανυπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση στις 21 του Μάη ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτήν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δημοφιλέστερα

To Top