MESSINIA PLUS

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση την Πρωτομαγιά

Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥΣυγκέντρωση στης 10:-00 στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.
Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.
Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψήφισε στη Βουλή κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει, ως τώρα, χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη έστειλε το μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στης χώρας αγωνίζονται για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία, σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%
Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο
Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά
Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).
Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Κοραή.

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας και τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα την Πρωτομαγιά στις 10:00 στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.
Καλεί όλες και όλους να δώσουμε δυναμικά το παρόν και να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των χρόνιων αιτημάτων του κλάδου ενώνοντας την προσπάθειά μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Διεκδικούμε:
1.Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
2.ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
3.Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
4.Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
5.Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
6.Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1/5/2024 στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ στις 10:00 στην Κεντρική Πλατεία

To Top