Αθλητισμός

Be Active στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας σήμερα στις 10:00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση αθλημάτων και αγωνισμάτων από αρτιμελής αθλητές-μαθητές προσαρμοσμένο σε άτομα με κινητικά προβλήματα και ΑΜΕΑ.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Από την σημερινή συνέντευξη τύπου.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος Be Active, μιας πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας (Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας), αύριο Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση αθλημάτων και αγωνισμάτων από αρτιμελείς αθλητές-μαθητές, προσαρμοσμένων σε άτομα με κινητικά προβλήματα και άτομα με αναπηρία.

Το Πρόγραμμα
10:00-10:10 ΓΚΟΛΜΠΟΛ
«Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - (Εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ)
10:10-10:20 ΒΟΛΕΙ ΚΑΘΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
10:20-10:30 ΜΠΟΤΣΙΑ - ΙΚΑΡΟΣ
10:30-10:45 ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016
Ø Δρόμος αντοχής χωρίς όραση με συνοδό
Ø Δρόμος ταχύτητας με ακινητοποιημένο άνω άκρο (με χαρτοταινία)
Ø Ρίψεις από κάθισμα
10:45-10:55 ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ με καθίσματα γραφείου
«Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - (Εκπαιδευτήρια ΜΠΟΥΓΑ)
10:55- 11:05 ΜΠΑΣΚΕΤ με καθίσματα γραφείου ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
11:05-11:15 ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
11:15-11:20 ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016
Απονομή των αναμνηστικών και τιμητικών διπλωμάτων

Yποστήριξη από τους επιχειρηματίες: Cosmos Center, ΑΝΔΑΝΙΑ, Εργαστήρι Χριστόπουλος, Ποτοποιία ΚΩΣΤΕΑΣ, Γιάννης Αδαμόπουλος.

Σε συνέντευξη Τύπου, χθες Παρασκευή 6/10, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Καλαμάτα φιλοξενεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου μία πρωτοβουλία, που σκοπό έχει την εξοικείωση ατόμων με ειδικές ανάγκες με αγωνίσματα και αθλήματα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Be Active. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συλλόγους της πόλης.

Είναι υποχρέωσή μας η εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων στους αθλητικούς χώρους. Στην Καλαμάτα, παρότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια, η προσβασιμότητα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, με περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά στη δυνατότητα παραμονής σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέραν αυτών, ο Δήμος Καλαμάτας και ο Αθλητικός του Οργανισμός διαρκώς υποστηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία σε αθλητικές δραστηριότητες. Τέτοια είναι και η υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία Be Active. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και καλή επιτυχία».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο Γιώργος Ψυχογιάννης από τον Ίκαρο Καλαμάτας και ο Κώστας Βλάσσης της Καλαμάτα '80.

Θα παραστούν Ολυμπιονίκες και ο ΓΓ αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί.

ΚΑΙ Ο "ΑΚΡΙΤΑΣ KAΛΑΜΑΤΑΣ" ΣΤΟ BE ACTIVE

Στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Be Active ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει και ο Ακρίτας Καλαμάτας.
Η ανακοίνωση του Ακρίτα αναφέρει: “Η δράση μας αποσκοπεί στη προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής. Στόχος μας είναι μέσω της εκδήλωσης να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για τους συμπολίτες μας έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν σε τακτική βάση αν όχι σε καθημερινή. Σας περιμένουμε με χαρά”.

Σε όλη τη χώρα οι εκδηλώσεις του προγράμματος Be Active 2017

Στις περισσότερες από 200 εκδηλώσεις που κορυφώνονται εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου κοντά στα παιδιά θα βρεθούν και μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Νίκος Λινάρδος, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Αντώνης Φώτσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, η Αναστασία Κωστάκη και άλλοι για να παίξουν και να μοιραστούν με τα παιδιά τις αθλητικές τους εμπειρίες.
Σε αυτές άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και εθνότητας καλούνται μέσω της άσκησης και του αθλητισμού να οικοδομήσουν μια διαφορετική σχέση με την υγεία, με την διαμόρφωση της προσωπικότητας, με τον υγιή τρόπο ζωής και το περιβάλλον, με τη λογική της συνύπαρξης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

To Top