ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου προς Πέτσα: “Η κυβέρνηση γελοιοποιείται με την άγνοιά της στα εργασιακά”

Τι απαντά η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου στις δηλώσεις του Κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, για αύξηση της αδήλωτης εργασίας

“Η κυβέρνηση της ΝΔ στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων οδηγείται στη γελοιοποίηση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ισχυρίστηκε σήμερα ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία και η μερική απασχόληση.

Ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα ότι:

Η ανεργία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και το 70% των θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Καμία αύξηση της μερικής απασχόλησης δεν σημειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδήλωτη εργασία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες από 19,2% το 2014 στο 8,9% το 2018.

Με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών -που η ΝΔ σχεδιάζει να καταργήσει- δηλώθηκαν για πρώτη φορά 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας ενώ στις υπερωρίες ο αριθμός των δηλωθέντων επιχειρήσεων και των εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκε.

Φαίνεται ότι το διάβασμα των στοιχείων δεν είναι μεταξύ των αγαπημένων σπορ των αρίστων της κυβέρνησης”, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο KYBEΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

“Προσπάθησε, ο κ. Τσίπρας, να εξωραΐσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του.

Την αλήθεια την ξέρουν καλύτερα οι εργαζόμενοι, καθώς στη
διάρκεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκε η υποδηλωμένη, η αδήλωτη εργασία, αλλά και η μερική απασχόληση.

Και αυτή την κατάσταση επιχειρούμε να βελτιώσουμε, με τις διατάξεις που εισάγουμε στο διυπουργικό νομοσχέδιο, με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».

Αχτσιόγλου προς Πέτσα: “Η κυβέρνηση γελοιοποιείται με την άγνοιά της στα εργασιακά”
To Top