ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε Αχτσιόγλου και Φωτίου ο Κορομηλάς για τους τρίτεκνους

Με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος των Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρήστος Κορομηλάς.

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη στο υπουργείο Εργασίας και συμμετείχαν εκτός από τις δύο υπουργούς και στελέχη του υπουργείου επιφορτισμένα σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας.
Η συνάντηση που διήρκησε μία ώρα διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να υλοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των τριτέκνων, που έχει να κάνει με την πλήρη εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους, ωστόσο αυτό φάνηκε πως δύσκολα μπορεί να ικανοποιηθεί.

Τόσο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου όσο και η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου διαβεβαίωσαν ότι τα επιδόματα των τριτέκνων δεν πρόκειται να μειωθούν, αντιθέτως στόχος του Υπουργείου είναι να στηριχθούν οι οικογένειες και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επίδομα για τις οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά.
Επίσης προγραμματίζονται από το Υπουργείο Δομές υποστήριξης για οικογένειες που θα γίνουν ανά την Ελλάδα, ενώ συζητήθηκε και το πρόγραμμα ΤΕΒΑ που αφορά στη διανομή τροφίμων σε ανθρώπους και οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ο Χρήστος Κορομηλάς, μιλώντας στο MessiniaLIVE αμέσως μετά τη συνάντηση με τις υπουργούς, δήλωσε ικανοποιημένος και πως αυτό που ο ίδιος αποκόμισε είναι ότι για όσα ζητήματα και αιτήματα των τριτέκνων τέθηκαν στο τραπέζι υπήρξε θετική διάθεση να επιλυθούν και οι προτάσεις που έγιναν είναι σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει το μεγάλο “αγκάθι” της τρόϊκας που πρέπει να τα εγκρίνει.
“Περιμένουμε να δούμε τους καρπούς αυτής της συνάντησης”, δήλωσε ο πρόεδρος των Τριτέκνων Μεσσηνίας, με την επιφύλαξη ωστόσο κάποια τελικά απ’ όσα ζητήθηκαν να μην εγκριθούν λόγω δανειστών. “Μακάρι να γίνουν και τα μισά απ’όσα είπαμε”, δήλωσε ο Χρήστος Κορομηλάς, γιατί πρόκειται για σημαντικές κοινωνικές παρεμβάσεις και θέματα ουσίας για τους τρίτεκνους.

Σε Αχτσιόγλου και Φωτίου ο Κορομηλάς για τους τρίτεκνους
To Top