ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου από Καλαμάτα: “Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμπνεύσει ξανά, και πρέπει-Είναι ιστορικό μας καθήκον”

"ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ"

Με τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προ των πυλών, την Καλαμάτα επισκέφτηκε απόψε η υποψήφια πρόεδρος και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Έφη Αχτσιόγλου. Η υποψήφια πρόεδρος συναντήθηκε και μίλησε με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο καφέ Leyenda.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας, Γιώργος Μακρής.

ax-DSC-0685

ax-DSC-0691

Ξεκινώντας την ομιλία της αναφέρθηκε στην καταστροφή στη Θεσσαλία που ήταν προδιαγεγραμμένη και η κυβέρνηση έχει ευθύνες σε όλα τα στάδια, όπως τόνισε.
«Στη Θεσσαλία έχει συντελεστεί μία ολοκληρωτική διάλυση», ενώ και «στον Έβρο η καταστροφή από την πυρκαγιά είναι τεράστια και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς θα προχωρήσουν την επόμενη μέρα», επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου.

ax-DSC-0695

ax-DSC-0705

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση έχει ευθύνες και στα τρία στάδια της καταστροφής. Στο στάδιο της πρόληψης, όπου δεν έγιναν αντιπλημμυρικά έργα. Στο στάδιο της εκδήλωσης του φαινομένου, με μη ενημέρωση των κατοίκων, μη έγκαιρη προειδοποίηση και μη παρουσία των αναγκαίων δυνάμεων για την προστασία τους. Στο στάδιο της αποκατάστασης, των αποζημιώσεων και του κινδύνου δημόσιας υγείας». Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπενθύμισε ότι «πριν από τρία χρόνια, μετά την καταστροφή του “Ιανού”, έπεσαν 700 εκατομμύρια στην περιοχή. Τι έγιναν, πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Ο κ. Μητσοτάκης αντί να κάνει γενικόλογες δηλώσεις και διαπιστώσεις, ότι “έχουμε κλιματική κρίση”, πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα. Να κοιτάξει τους πολίτες στα μάτια και να τους πει πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Γιατί δεν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα; Γιατί δεν θωρακίστηκε η περιοχή;».
Στόχος της είναι «η διαμόρφωση μίας κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία θα δείξει την έξοδο στις πολιτικές της Δεξιάς, στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να κυβερνήσει ξανά τον τόπο, για να υπάρχει προοδευτική, δημοκρατική διέξοδος για τους πολίτες».
Επισήμανε, ακόμα, πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει εμπεδώσει στην ελληνική κοινωνία μία συνθήκη μηδενικών προσδοκιών. Αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό. Μπορούμε και οφείλουμε να ζήσουμε καλύτερα, για εμάς και για τα παιδιά μας».

Δημοφιλέστερα

To Top