ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Α.Σ. Ένωση Μεσσηνίας: 22.000 παραγωγοί προσήλθαν – Μέχρι 15/6 η εμπρόθεσμη ενεργοποίηση δικαιωμάτων

Το Messinialive.gr βρέθηκε το μεσημέρι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ένωση Μεσσηνίας και ενημερωθήκαμε για την πορεία υποβολής των δικαιωμάτων από τους αγρότες από τον Σύμβουλο Αναπτυξιακού προγραμματισμού και διαχείρισης έργων Γιάννη Πάζιο ο οποίος τόνισε:

“Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην τελευταία φάση της υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το 2018. Μέχρι σήμερα στο Συνεταιρισμό έχουν εξυπηρετηθεί παραπάνω από 22.000 παραγωγοί. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου. Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό για διορθώσεις λαθών και υποβολή εκπρόθεσμων αιτήσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου. Ωστόσο για κάθε ημέρα μετά την 15η Ιουνίου υπάρχει ποινή 1% επί της επιδότησης.

Παράλληλα το σύστημα υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 2 Ιουλίου, οπότε καλούμε τους παραγωγούς οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει ως τώρα, να το πράξουν άμεσα τις επόμενες μέρες για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Αυτή τη στιγμή τα κεντρικά της καταστήματα και το προσωπικό της Ένωσης είναι στη διάθεση των παραγωγών. Στην Καλαμάτα, στην οδό Ιατρόπουλου 10, είμαστε ανοιχτά από τις 8 το πρωί ως τις 8:30 το απόγεμα, από Δευτέρα έως Παρασκευή για να εξυπηρετούμε τους παραγωγούς.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει τις προηγούμενες τους προηγούμενους μήνες με το θέμα του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου επιλύθηκε, μιας και για τα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια για την φετινή χρονιά, δεν είναι υποχρεωτική η οριστικοποίηση της αίτησης με τον αριθμό Α.Τ.ΑΚ.. Ωστόσο οι παραγωγοί που θα επιθυμήσουν να ακολουθήσουν αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι του χρόνου θα είναι υποχρεωτικό η ύπαρξη του αριθμό ΑΤΑΚ και ταυτόχρονα η προσκόμιση νέου ενοικιαστηρίου τετραετούς διάρκειας”.

To Top