ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου της ΑΔΕΔΥ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Α’ ΕΛΜΕ

Η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ συμμετέχει στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου 2020 που κήρυξε η ΑΕΔΔΥ και καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, η συμμετοχή σας κρίνεται αναγκαία γιατί απ΄ αυτή θα εξαρτηθεί κατά πόσο τα δίκαια αιτήματα μας θα εκπληρωθούν.
Αγωνιζόμαστε για:
1. Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαστικής καταφυγής στην τηλεκπαίδευση απαιτούν επιπλέον χρηματοδότηση.
2. Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία ανοικτών σχολείων σε συνθήκες ασφάλεια και υγείας.
3. Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα παιδιά.
4. Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη άμεσων αναγκών τώρα.
5. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις ΣΜΕΑΕ που παραμένουν ανοικτά και εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους.

ΟΛΜΕ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 26 Νοεμβρίου ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ

Απαιτούμε άμεσα:
• Την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, ιδιαίτερα τώρα που οι συνθήκες της πανδημίας και της αναγκαστικής καταφυγής στην τηλεκπαίδευση απαιτούν επί πλέον χρηματοδότηση.
• Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη λειτουργία ανοικτών σχολείων σε συνθήκες ασφάλεια και υγείας.
• Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης δωρεάν για όλα τα παιδιά.
• Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη άμεσων αναγκών τώρα.
• Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία στις ΣΜΕΑΕ που παραμένουν ανοικτά και εγκυμονούν ιδιαίτερους κινδύνους.
Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ
• Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
• Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.
• Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.
• Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
• Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία. Δεν πρόκειται να το εφαρμόσουμε! Θα το καταργήσουμε στην πράξη!
• ΑΠΟΧΗ από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Δεν καταθέτουμε ψηφοδέλτια, αποσύρουμε αυτά που ήδη κατατέθηκαν. Να δοθεί τώρα παράταση στη θητεία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Συμμετέχουμε στην απεργία της 26ης Νοεμβρίου της ΑΔΕΔΥ
To Top