ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούχαλης: “Πώς πρέπει να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας”

Με δημόσια ανάρτηση στο facebook ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Οικονομικών, δίνει τον ..επτάλογο των προσόντων και των χαρακτηριστικών που θα πρέπει να έχει ο επόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Ο επόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας, θα πρέπει:
"Να είναι πετυχημένος επαγγελματικά και κοινωνικά αποδεκτός.
Να είναι δημότης της Καλαμάτας, να έχει ζήσει εδώ ώστε να είναι δεινός γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τους δημότες.
Να έχει διοικητικές ικανότητες και τη δυνατότητα να ενώσει δυνάμεις του Δήμου.
Να διακατέχεται από αίσθηση καθήκοντος, να έχει πολύ υψηλά πρότυπα ηθικής και να επιζητεί την τάξη και την οργάνωση όντας αυτοπειθαρχημένος.
Να είναι ανταγωνιστικός και αποφασιστικός και να απολαμβάνει τις προκλήσεις .
Να τον διακατέχει η ακεραιότητα και η ανάληψη πλήρους υπευθυνότητας για τις πράξεις του.
Να είναι αφοσιωμένος, να επιδεικνύει ζήλο και να είναι τόσο αφιερωμένος στο Δήμο, ώστε να παρασύρει μαζί του και τους συνεργάτες του. H αφοσίωσή του να εμπνέει ελπίδα για επιτυχία και εμπιστοσύνη".

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η ανάρτηση του Αντιδημάρχου, έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Νίκα ότι οδεύει προς την Περιφέρεια και θεωρείται ότι εκφράζει τον στενό πυρήνα των συνεργατών του απερχόμενου Δημάρχου, αφού ο Δημήτρης Μπούχαλης έχει υπάρξει στην θητεία Νίκα από τους πιο στενούς συνεργάτες και συνομιλητές του.
Επιπλέον έχει και κομματική θέση στη ΝΔ και έχει άλλη βαρύτητα η ανάρτηση, αφού περικλείει μέσα και το κομματικό στοιχείο..
Βέβαια, η επιλογή της δημόσιας τοποθέτησης κι όχι της έκφρασης των απόψεων αυτών εντός της ομάδας των δημοτικών συμβούλων έχει να κάνει με την διαφαινόμενη αλλά κι εκφρασμένη πρόθεση κι επιθυμία τουλάχιστον τεσσάρων δημοτικών συμβούλων του Παναγιώτη Νίκα να διεκδικήσουν την θέση του...

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Ωστόσο, στην παράθεση των χαρακτηριστικών που πρέπει να έχει ο επόμενος δήμαρχος Καλαμάτας, ο Δημήτρης Μπούχαλης ιεραρχεί ως πρώτες και βασικές προϋποθέσεις αφενός την επαγγελματική επιτυχία και κοινωνική αποδοχή, και αφετέρου την εντοπιότητά του, δηλαδή να είναι γέννημα θρέμμα και δημότης του Δήμου Καλαμάτας. Οι προύποθέσεις αυτές μπορούν να εκληφθούν και ως μήνυμα προς επίδοξους υποψήφιους δημάρχους εκτός Καλαμών, να το ξανασκεφτούν, καθώς για να δηλώσει κάποιος υποψήφιος πρέπει να ζει στην πόλη, να έχει ζήσει όλες τις αλλαγές της και να γνωρίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Messinialive ο Δήμαρχος και η μικρή ομάδα των "σωματοφυλάκων" Νίκα, έχουν δώσει προβάδισμα στον Παύλο Μπουζιάνη, νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να κατέλθει κάποιος εκτός της ομάδας Νίκα.

Υποψηφιότητα δήλωσε και η Μαρία Οικονομάκου και τουλάχιστον δυο σύμβουλοι δηλώνουν παρόντες και "ζεσταίνουν τις μηχανές τους"...

Η μετά Νίκα εποχή σίγουρα θα έχει κραδασμούς, λόγω του συγκεντρωτισμού που είχε επιδείξει ο Δήμαρχος και της "πολιτικής καταπίεσης σε θέματα πειθαρχίας και αυτοδιοικητικής συμπεριφοράς" που είχε η ομάδα Νίκα σε μεγάλο βαθμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι όταν η Μαρία Οικονομάκου διαφώνησε, τέθηκε εκτός, όπως και ο Χάρης Βγενής που ανεξαρτητοποιήθηκε. Επίσης δεν είναι μικρής σημασίας και το θέμα που προέκυψε και με τον τέως Αντιδήμαρχο Δημήτρη Δημόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση...
Τώρα που αποχωρεί σίγουρα θα βγουν στην επιφάνεια φιλοδοξίες και των ικανών και των αρεστών...

Μπούχαλης: “Πώς πρέπει να είναι ο επόμενος Δήμαρχος Καλαμάτας”

Δημοφιλέστερα

To Top