Green life

Oλοκληρώνεται η ανάπλαση στον ποταμό Άρι

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση στις εκβολές του ποταμιού Άρι, ένα σπουδαίο έργο με περιβαλλοντική αξία, όπως επισημαίνεται απο τον Δήμο Καλαμάτας. Αυτή την περίοδο εγκαθίστανται ξύλινα παγκάκια και κιόσκια, για την αναψυχή των επισκεπτών.

Με το έργο αυτό θα δίδεται η δυνατότητα πεζοπορίας και ποδηλασίας σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και, επιπλέον, θα αναδεικνύεται ο αρχαιολογικός χώρος του πρωτοελλαδικού μεγάρου των Ακοβίτικων. Στον ποταμό Άρι, θα είναι δυνατή και η διοργάνωση αγώνων κωπηλασίας.


Η ανάπλαση της ανατολικής όχθης του ποταμού Άρι με τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου αποτελεί μιαν από τις 6 σημαντικές παρεμβάσεις της πρώτης φάσης έργων, που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Ο προϋπoλογισμός του ανέρχεται σε 378.425 € και ανάδοχος είναι η εταιρεία Alpha Delta Constructions ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 52,03%.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος στην ανατολική πλευρά του ποταμού και έμπροσθεν του αρχαιολογικού χώρου των Ακοβίτικων.

Oλοκληρώνεται η ανάπλαση στον ποταμό Άρι

Δημοφιλέστερα

To Top