ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιχορήγηση για 3 χρόνια στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης

150.000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση εγκρίθηκε σήμερα η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αρχαία Μεσσήνη. Συγκεκριμένα, εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ για τα επόμενα τρία χρόνια (2018-2019-2020) με 150.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017.

Η επιχορήγηση θα δοθεί στον Δήμο Μεσσήνης, για την υλοποίηση του Φεστιβάλ την επόμενη τριετία. Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, ζωτικής σημασίας, καθώς εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από μαθητές και φοιτητές της χώρας μας όσο και από άλλες χώρες.

Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Χαρίτσης διασώζει τόσο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με την τριετή χρηματοδότησή του, όσο και το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος του Δήμου Μεσσήνης με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έτσι ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δείχνει για άλλη μια φορά την ευαισθησία του για θέματα πολιτιστικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος της Μεσσηνίας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και τη συνέχιση των Διεθνών Φεστιβάλ της.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Δήμος Μεσσήνης έκανε ότι είναι δυνατό μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, προκειμένου να διατηρήσει τον χαρακτήρα του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ, και πλέον με την τριετή χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε, δίνεται μια πνοή συνέχισης στην πραγματικά αξιόλογη αυτή δράση.

Δείτε εδώ την ανάρτηση της έγκρισης της επιχορήγησης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Επιχορήγηση για 3 χρόνια στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Μεσσήνης

Δημοφιλέστερα

To Top