Το δικό μου Σχολείο

Το Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στη διαδραστική έκθεση του Van Gogh

ΚΑΙ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗΣ

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 Α’ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά πήγε εκδρομή στην Αθήνα.

Επισκέφθηκαν το Ζωολογικό Μουσείο της Πανεπιστημιούπολης Αθηνών όπου υπάρχουν συντηρημένα πολλά εκθέματα ζώων, πτηνών, ερπετών και ψαριών. Η συλλογή ήταν εντυπωσιακή.Πρόκειται για ένα χώρο 2.200 τμ που στεγάζεται στην Πανεπιστημιούπολη και έχει μια μικρή συλλογή ταριχευμένων ζώων. Πρόκειται για το παλαιότερο και πλουσιότερο ζωολογικό μουσείο στην Ελλάδα, που δέχεται 10.000 επισκέπτες-κυρίως μαθητές- τον χρόνο.

Έπειτα τα παιδιά επισκέφτηκαν τη διαδραστική έκθεση του Van Gogh στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ήταν πλούσια σε εκθέματα και υλικό έκθεση που συνδυάζει τη ζωή, τα έργα και τις απόψεις του καλλιτέχνη για διάφορα θέματα αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας ώστε να γίνει πιο προσιτή στο ευρύ κοινό.

Η συγκεκριμένη έκθεση έχει παρουσιαστεί σε 35 μητροπόλεις του κόσμου με τεράστια ανταπόκριση και την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 10 εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο! Δεν είναι μια "παραδοσιακή" έκθεση. Πρόκειται για μια προβολική εικαστική πρόταση multimedia που έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας νέους τρόπους προσέγγισης της τέχνης που λειτουργούν βιωματικά!Και οι μαθητές του Λυκείου Μπουγά είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να δουν από κοντά ολόκληρο το αριστουργηματικό έργο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Το Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά στη διαδραστική έκθεση του Van Gogh

Δημοφιλέστερα

To Top