ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Δίκτυο απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η τοποθέτηση στα Γήπεδα Καλλιθέας, Πύλου, Χώρας, Σουληναρίου, Βλαχόπουλου

Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Δημήτρης Γαϊτάνης

Τοποθέτηση απινιδωτών στο ΚΕΠ Χαρακοπιού και στα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Πύλου - Νεστορος

Οι πρώτοι 3 απινιδωτές τοποθετήθηκαν σήμερα το πρωί στα Γήπεδα Κορώνης, Μεθώνης και στο ΚΕΠ Χαρακοπιού, από στελέχη του Δήμου Πύλου – Νέστορος.
Πρόκειται για μια σημαντική αγορά του Δήμου, η οποία πλέον αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.
Συντονιστές της ημέρας και της όλης δράσης είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Γαϊτάνης και η υπεύθυνη υγείας του Φορέα Κοινωνικής Μέριμνας Γιώτα Καλύβα

Αναβαθμίζεται η παροχή υπηρεσιών πρώτης βοήθειας σε έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά με τη τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕΑ) σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου ευθύνης του δήμου μας με στόχο την άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής. Σήμερα τοποθετήθηκαν τρεις απινιδωτές στο κτίριο του ΚΕΠ Χαρακοπιού, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κορώνης στη θέση Μεμί και στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Μεθώνης.Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση και στα γήπεδα Πύλου, Χώρας ,Σουληναρίου,Καλλιθέας και Βλαχοπούλου.

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Οι απινιδωτές αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό, εάν ανιχνεύσουν κάποιον επικίνδυνο ρυθμό και μόνο τότε, χορηγούν απινίδωση, προκειμένου να τον αποκαταστήσουν. Οι αυτόματοι απινιδωτές καθοδηγούν τον χειριστή καθ’ όλη την διάρκεια του περιστατικού με την χρήση φωνητικών οδηγιών στην Ελληνική γλώσσα. Για τον χειρισμό του αυτόματου απινιδωτή απαιτείται μόνο, η παρακολούθηση ενός ολιγόωρου σεμιναρίου, το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν απλοί πολίτες, χωρίς καμία εμπειρία.
Προγραμματίζονται άμεσα ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και πιστοποιημένη εκπαίδευση από το ΕΚΑΒ στην Πύλο και στη συνέχεια στη Χώρα, σε συνέχεια των σεμιναρίων που ήδη έγιναν στην Κορώνη το προηγούμενο διάστημα. Έτσι θα ενημερωθούν οι πολίτες για τον τρόπο λειτουργίας των απινιδωτών, θα εκπαιδευτούν στη χρήση τους και θα εξασκηθούν σε τεχνικές Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης – σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Στόχος μας είναι να «θωρακιστούν» οι αθλητικοί μας χώροι και να μην υπάρξουν άλλα νεαρά θύματα σε αθλητικούς χώρους που θα μπορούσαν ενδεχομένως να σωθούν, αν υπήρχε στον χώρο απινιδωτής και πρόσωπο πιστοποιημένο που γνώριζε τη χρήση του.

"Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο απινιδωτών σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους του Δήμου Πύλου – Νέστορος και να προωθήσουμε την εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση τους"

Σήμερα με αυτή την πρωτοβουλία μας ως δημοτική αρχή, νιώθουμε ότι πραγματικά κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους συμπολίτες μας”.

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Δίκτυο απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου

Δημοφιλέστερα

To Top