ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: Προχωρεί η διαδικασία των έργων με ΣΔΙΤ

Ο Δήμος Καλαμάτας προχωρεί την πραγματοποίηση μέσω ΣΔΙΤ σειράς έργων, που δεν είναι δυνατόν να υπαχθούν σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο πλαίσιο υποβολής κοινής πρότασης με τους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος.

H Παναγιώτα Ντίντα

Όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των τριών Δήμων, προκειμένου να προωθηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Τα προς ένταξη έργα από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, συνολικού προϋπολογισμού 18,6 εκατ. ευρώ στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Αθλητισμού με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), προτείνεται να είναι τα εξής:



Η ένταξη έργων θα αποφασισθεί από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ότι η κατασκευή έργων και η συντήρησή τους για 25 χρόνια θα βαρύνουν τον ανάδοχο, ο οποίος θα πληρώνεται μέσω σύμβασης, την οποία θα συνάψει με το Υπουργείο Οικονομικών. Οι πολίτες του Δήμου Καλαμάτας δε θα επιβαρυνθούν οικονομικά.

Δημοφιλέστερα

To Top