MESSINIA PLUS

Μέχρι την Παρασκευή το κρύο- Έρχονται θερμές αέριες μάζες το Σαββατοκύριακο

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΚΡΥΟ-ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΕΡΜΕΣ ΑΕΡΙΕΣ ΜΑΖΕΣ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ

Ψυχρές αέριες μάζες  επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ευρώπης, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Οι ψυχρές αέριες μάζες φαίνεται να διατηρούνται και τις επόμενες ημέρες, όπως διακρίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στη χώρα μας οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα έως την Παρασκευή 19/03, ενώ το Σαββατοκύριακο 20/03 – 21/03, η άνοδος των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, όπως διακρίνεται στο βίντεο, θα προκαλέσει πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια τμήματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται η κίνηση των αέριων μαζών στην Ευρώπη από την Τετάρτη 17/03 έως και την Κυριακή 21/03, όπως εμφανίζεται στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων).

Η εκτιμώμενη θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου σε ύψος 1500 μέτρων) τις επόμενες ημέρες, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Το επίπεδο των 850 hPa, χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 24ΩΡΑ

 

πηγή: meteo.gr - https://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1675

 

Δημοφιλέστερα

To Top