Επί Σκηνής

“Η Πύλη των Κόσμων”: Πρεμιέρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

«Η Πύλη των Κόσμων» στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου

Την δραματοποιημένη αφήγηση «Η Πύλη των Κόσμων» θα παρουσιάσει για μια ακόμη παράσταση η νέα θεατρική ομάδα «Σύντηξη» στα πλαίσια του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που διοργανώνεται για 4η χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας από τις 4-18 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. «Η Πύλη των Κόσμων» θα ‘ανοίξει’ την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ. Ένα έργο εμπνευσμένο από το δημοτικό τραγούδι «Του νεκρού αδερφού», στο οποίο συνδυάζονται οι τεχνικές κουκλοθεάτρου, θεάτρου σκιών, αφήγησης και σωματικού θεάτρου.

Το κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης του φεστιβάλ είναι 5 ευρώ. Συμμετέχουν (αλφαβητικά): Βαλμά Μυρτώ, Βασιλοπούλου Νικολέτα, Δημητρακοπούλου Γεωργία, Δημητρακόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτέλα Ιωάννα, Μιτακίδη Γιολάντα, Πελεκούδα Νίκη.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον νομό της Μεσσηνίας με πληρότητα καθήμενων θεατών 65%. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για την ιστορία μιας μάνας με εννιά γιους και μια κόρη. Η μοναχοκόρη (Αρετή) παντρεύεται σε ξένο τόπο. Εν τω μεταξύ, όλα τα αδέρφια πεθαίνουν, έτσι η μάνα μένει μόνη της. Ένας από τους νεκρούς αδερφούς (ο Κωσταντής) σηκώνεται από τον τάφο, με σκοπό να φέρει την αδερφή του και πάλι πίσω στη μάνα, καθώς αυτό προέβλεπε ο όρκος που της είχε δώσει νωρίτερα.

“Η Πύλη των Κόσμων”: Πρεμιέρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top