Υγεία

Κορονοϊός: 2 νέα κρούσματα-2.878 συνολικά-Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού (ΔΥΓ) του ΓΕΑ, Υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου που έκανε σήμερα την ενημέρωση ανακοίνωσε 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας με το σύνολο να φτάνει πλέον τα 2.878. Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,2% είναι άνδρες, ενώ 626 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Θετικά μηνύματα έρχονται και από τις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας μειώθηκαν σε 19 συμπολίτες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 70 έτη, ενώ 100 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος στη χώρα μας έτσι οι νεκροί παραμένουν συνολικά 171. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ανοίγει ο δρόμος για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων καθώς όπως είπε ο λοιμωξιολόγος Δ. Χατζηγεωργίου κατά την ενημέρωση των συντακτών, τα περισσότερα δεδομένα συγκλίνουν υπέρ του ανοίγματος.

«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν και πρέπει να ανοίξουν. Επιδημιολογικά είμαστε πολύ καλά, το R0 είναι πολύ κάτω από 1. Δεν είναι επιδημιολογικό το θέμα μας. ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας, ούτε τον Σεπτέμβριο ούτε τον Οκτώβριο θα είναι πλήρως ασφαλές», είπε αρχικά ο κ. Χατζηγεωργίου, ωστόσο στη συνέχεια παρέθεσε τρία επιχειρήματα που οδηγούν τους επιστήμονες να δώσουν το «πράσινο» για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων:

1. Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν

2. Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι μικρές

3.Δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηγεωργίου, αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή λοιμωξιολόγων για να ανακοινώσει την οριστική σύστασή της προς την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ανέφερε λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών θα ανακοινωθούν αύριο, Δευτέρα.

Δημοφιλέστερα

To Top