ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: “Οι μετανάστες είναι κρατούμενοι”

Ο Δήμος Καλαμάτας κάνει το καλύτερο δυνατό απο τον δημοτικό προϋπολογισμό για τη φιλοξενία των μεταναστών, δήλωσε το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ταυτόχρονα όμως εξέφρασε τη δυσκολία του Δήμου να αντιμετωπίσει τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αφίξεων μεταναστών, καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές.

"Το κράτος έχει λάβει δισεκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες", δήλωσε κατηγορηματικά και συμπλήρωσε "Έχει άπειρες κρατικές εκτάσεις, ξενοδοχεία κλειστά που έχουν περάσει στις Τράπεζες. Δεν είναι δουλειά του Δήμου να τα κάνει αυτά(υποδομές). Ένα τέτοιο Κέντρο χρειάζεται στελέχωση."

Επιπλέον ο δήμαρχος Καλαμάτας ευχαρίστησε δημόσια τις Αρχές- Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα- για την καλή συνεργασία που έχουν στην αντιμετώπιση των αφίξεων των μεταναστών, δηλώντας πως είναι στη διάθεση των Αρχών και πως οτιδήποτε ζητηθεί ο Δήμος το παρέχει.

Ωστόσο σημείωσε χαρακτηριστικά "Οι μετανάστες είναι κρατούμενοι. Είμαστε στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε μας ζητηθεί. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε υπέρβαση των ορίων της φιλοξενίας. Υπάρχουν και άλλες περιοχές... Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη φιλοξενία σε αυτούς τους ανθρώπους, δεν δεχτήκαμε να τους παραπετάξουμε".

Δημοφιλέστερα

To Top