ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γύθειο: «Χάλασε» η μαζική απόπειρα εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Τα σχέδια αλλοδαπών να διαφύγουν παράνομα από την Ελλάδα με σκάφος για το εξωτερικό ματαίωσαν οι λιμενικοί στο Γύθειο Λακωνίας.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η τοπική Λιμενική Αρχή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερόπολης για την παρουσία αλλοδαπών κοντά στον οικισμό Βάθειας του δήμου Μάνης.
Στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά οχήματα το λιμενικού, ενώ απέπλευσε και περιπολικό σκάφος του, για τυχόν παροχή συνδρομής. Σε συνεργασία με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αερόπολης, εντοπίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως επίσης και στην Αερόπολη Ανατολικής Μάνης, συνολικά 68 αλλοδαποί, σύμφωνα με μαρτυρίες των οποίων επρόκειτο να επιβιβαστούν σε ιστιοφόρο σκάφος με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, από τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο, που έφερε έγγραφο εθνικότητας Delaware.
Το σκάφος οδηγήθηκε στον όρμο Πόρτο Κάγιο, όπου αγκυροβόλησε. Εκεί συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του, φερόμενος ως διακινητής των αλλοδαπών.

Γύθειο: «Χάλασε» η μαζική απόπειρα εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα

Δημοφιλέστερα

To Top