Παιδί

Θερινό Σχολείο για Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση σε Καλαμάτα και Στούπα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ” του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνουν από τις 9 μέχρι τις 16 Ιουλίου Θερινό Σχολείο για νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση(ΤΠΕ) 2017 , με την επιστημονική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού δικτύου για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia, με τίτλο:
«Σύστημα Διαχείρισης Μαθησιακών Δραστηριοτήτων (LAMS), Εκπαιδευτική Ρομποτική και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για Κινητές Συσκευές».

Στο θερινό σχολείο θα υπάρχει συμμετοχή Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία και Λετονία.

Επίσης έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).

“Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που μια Διεύθυνση Εκπαίδευσης αναλαμβάνει να υλοποιήσει μιας τέτοιας εμβέλειας πανευρωπαϊκή δράση γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρή και μεθοδική προσπάθεια για την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης που καταβάλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς της περιοχής μας, από τις σχολικές μονάδες, δημόσιες και ιδιωτικές, με όλους τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς συμβούλους και την περιφερειακή διεύθυνση με τον περιφερειακό διευθυντή κ. Πετρόπουλο”, τόνισε ο Διευθυντής της Α’ βάθμιας Δημήτρης Οικονομόπουλος.

Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί από τις 10 μέχρι τις 15 Ιουλίου στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 4ο Λυκείου Καλαμάτας και στις 16 Ιουλίου το εργαστήρι θα ταξιδέψει στο Δημοτικό Σχολείο της Στούπας.

Βασικοί εισηγητές/ομιλητές θα είναι οι εξής:
Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία
Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας
Δρ. Σπάλα Γεωργία, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Μεσσηνίας – Λακωνίας

Οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Μεσσηνίας: Λιανού Ελένη, Παπαθωμόπουλος Νικόλαος, Τσώνης Γρηγόρης

Τα οφέλη διοργάνωσης ενός τέτοιου θερινού Σχολείου για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στη Μεσσηνία θα είναι πολλαπλά (οικονομικά, πολιτιστικά, τουριστικά) ενώ η επιτυχία του
πρόκειται να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς Θερινών Σχολείων που σχεδιάζεται να γίνουν στο μέλλον στην περιοχή μας.
Σε αυτό συνάδουν τόσο η συμμετοχή Εκπαιδευτικών από Ευρωπαϊκές χώρες όπως Αυστρία, Ισλανδία και Λετονία αλλά και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θερινό Σχολείο για τις ΤΠΕ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό δίκτυο Ecomedia (www.ecomedia-europe.net) και έχει δημοσιευτεί στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων του προγράμματος της Ευρωπαϊκής
Επιτροπής για την εκπαίδευση και την κατάρτιση Erasmus+ με την υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (IKY).

Περισσότερα στοιχεία για την διοργάνωση υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://summeracademy.sch.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top