Υγεία

93 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στο “βαθύ κόκκινο” η μισή Πελοπόννησος-64χρονος νεκρός από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” ΜΠΗΚΕ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ 5 Η ΜΙΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αναβαθμίστηκε το επίπεδο κινδύνου για τη Μεσσηνία, με τη μισή Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αρκαδία, Αχαΐα) να μπαίνει στο “βαθύ κόκκινο” λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Ο επιδημιολογικός χάρτης άλλαξε και πάλι, εντάσσοντας πλέον και τη Μεσσηνία, στο ανώτερο επίπεδο 5, στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα.

Ήδη σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τον Νομό μας 93 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της εβδομάδας έως σήμερα, στα 563, μέσα σε μόλις 5 μέρες. Σήμερα και μέχρι το μεσημέρι έγιναν 949 δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Νομό μας. Συγκεκριμένα, τεστ έγιναν σε Καλαμάτα, Μεσσήνη, Κυπαρισσία, Πύλο και Καρδαμύλη.

ΝΕΚΡΟΣ 64ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID-ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΘΗΚΕ 54ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΘ COVID

Ένας ακόμα θάνατος από κορονοϊό καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για έναν 64χρονο που νοσηλευόταν στην Κλινική Covid. Την ίδια ώρα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Covid και διασωληνώθηκε ένας 54χρονος, ανεβάζοντας τον αριθμό των διασωληνωμένων στους 5. Να σημειωθεί ότι μέσα σε 5 ημέρες, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πέθαναν δύο ασθενείς από κορονοϊό (84 και 64 ετών), ενώ έγιναν και 3 επιπλέον διασωληνώσεις (άνδρες 47, 75 και 54 ετών). Αυτή τη στιγμή, 42 είναι συνολικά οι νοσηλευόμενοι  με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ενημερώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 5/11/2021 στην Κλινική COVID 19 νοσηλεύονται τριάντα επτά (37) ασθενείς.

Έγιναν έξι (6) εισαγωγές. Δόθηκαν έξι (6) εξιτήρια

Έγινε μία (1) μεταφορά ασθενή στην ΜΕΘ COVID.

Καταγράφηκε ένας (1) θάνατος. (άνδρας, 64 ετών).

 

Στη ΜΕΘ COVID νοσηλεύονται πέντε (5) ασθενείς, διασωληνωμένοι.

Έγινε μία (1) νέα διασωλήνωση. (άνδρας, 54 ετών).

Στην 4/11/2021 αξιολογήθηκαν είκοσι έξι (26) επιβεβαιωμένα κρούσματα.

ΟΙ 17 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”-ΟΙ 3 ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Συνολικά 17 περιοχές της χώρας μας εντάχθηκαν στο επίπεδο 5 του επιδημιολογικού χάρτη.

Ο επιδημιολογικός χάρτης πέντε επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 5 χρώματα (βαθύ κόκκινο, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO)

Το Άγιο Όρος, η Λάρισα, η Μαγνησία, το Κιλκίς, η Ημαθία, ο Έβρος, η Πιερία, η Πέλλα, η Ξάνθη, η Δράμα, η Αρκαδία, η Θεσσαλονίκη, η Μεσσηνία, οι Σέρρες, τα Τρίκαλα, η Αχαΐα, η Καβάλα είναι οι  17 περιοχές της χώρας μας που εντάχθηκαν στο ανώτατο επίπεδο, τόσο λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, όσο και του δείκτη θετικότητας, του βαθμού εμβολιαστικής κάλυψης, και του αριθμού των νοσηλειών στα Νοσοκομεία.

ΣΤΟ 55,23% Η ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στο 55,23% ανέβηκε η εμβολιαστική κάλυψη στη Μεσσηνία (τουλάχιστον 1η δόση). Χθες, Πέμπτη έγιναν 183 εμβολιασμοί που αφορούσαν την δόση, 94 τη 2η δόση και 263 έκαναν την δόση στα εμβολιαστικά κέντρα της Μεσσηνίας.

 

Μαίρη Περδικέα

 

93 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στο “βαθύ κόκκινο” η μισή Πελοπόννησος-64χρονος νεκρός από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
To Top