ΚΟΙΝΩΝΙΑ

9.200 τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών καλείται να διαχειριστεί η “Ηλέκτωρ”

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕ 555.500 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ “ΗΛΕΚΤΩΡ” ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑΣ

Πλημμελή διαχείριση από την προηγούμενη εταιρεία παραδέχεται η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας

Το θέμα της διαχείρισης των ανεπεξέργαστων απορριμμάτων θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 28 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας.
Στην εισήγησή του στην Επιτροπή ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναλύει το σκεπτικό της απευθείας ανάθεσης της διαχείρισης των ήδη συσσωρευμένων απορριμμάτων στην εταιρεία “Ηλέκτωρ”, που πέρα από τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου, που φτάνουν σε καθημερινή βάση στη Μαραθόλακκα, καλείται τώρα έναντι 555.569 ευρώ να διαχειριστεί και τους εδώ και καιρό συσσωρευμένους 9.200 τόνους σκουπίδια.

Στην εισήγηση ο Δήμος Καλαμάτας ουσιαστικά παραδέχεται την “πλημμελή δραστηριότητα της προηγούμενης αναδόχου εταιρείας, που όπως επισημαίνεται “είχε συμβάλλει στη συσσώρευση αυτή”.

“ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ” Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΩΡ

Η απευθείας ανάθεση στην “Ηλέκτωρ” είναι “μονόδρομος” επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου, μιας και είναι εγκατεστημένη εκεί και διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, ενώ, όπως επισημαίνεται, στη διαπραγμάτευση που έγινε με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας μειώθηκε η τιμή ανά τόνο, από τα 58,9 ευρώ στα 48,7 ευρώ, που ήταν και η τιμή αποζημίωσης της προηγούμενης αναδόχου.

Τέλος, η διαχείριση των συσσωρευμένων απορριμμάτων κρίνεται επιτακτική, καθώς πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος (οσμές, κίνδυνος πυρκαγιάς), ο χώρος πλέον δεν επαρκεί και έτσι κινδυνεύει να καταστεί αδύνατη η τρέχουσα διαχείριση.

Δείτε εδώ αναλυτικά τι θα προτείνει η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Οικονομική Επιτροπή για την απευθείας ανάθεση.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΩΡ

Μ.Π.

9.200 τόνους συσσωρευμένων σκουπιδιών καλείται να διαχειριστεί η “Ηλέκτωρ”
To Top