Αθλητισμός

8ο Κύπελλο εθελοντή δότη μυελού των οστών: Διπλός αγώνας ζωής στην παραλία Καλαμάτας

Ένας αγώνας με ξεχωριστή αξία και μήνυμα, το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 7/9 στην Παραλία της Καλαμάτας.

Η διοργάνωση, η οποία γίνεται για 8η χρονιά, περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης (500 μ., 1500 μ.,  3000 μ.) και αγώνα δρόμου 5 χλμ., έχει ως κύριο σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, με τους διοργανωτές να επισημαίνουν ότι η δωρεά λίγων κυττάρων αποτελεί μια αξεπέραστη πράξη αλτρουϊσμού, καθώς η ζωή δεν αγοράζεται παρά μόνο χαρίζεται.

“O αγώνας αποτελεί μια ευκαιρία ώστε να αφυπνίσουμε την εθελοντική συνείδηση του κόσμου. Κάθε χρόνο 5000 άτομα αναπτύσσουν κάποια μορφή καρκίνου στο αίμα. Για πολλούς από αυτούς μοναδική ελπίδα, όταν όλα τα όπλα της Ιατρικής ακόμα και τα πιο μοντέρνα είναι αποτελεσματικά, είναι ένας συνάνθρωπος, δηλαδή κάποιος από εμάς. Επομένως περιμένουμε όλους τους συμπολίτες μας να βρεθούν στο Ναυτικό Όμιλο το απόγευμα του Σαββάτου, για να τρέξουν, να κολυμπήσουν ή να ενημερωθούν”, τόνισε ο ιατρός και αντιπρόεδρος του ΝΟ Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής του Κυπέλλου Εθελοντή Δότη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έγινε στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, με οικοδεσπότη τον πρόεδρο του ομίλου Δημήτρη Κακαλίκα ο οποίος με την σειρά του αναφέρθηκε στην αξία της συμμετοχής.

Ο εκπρόσωπος του ΣΔΥΜ Αλέξης Ζάνης, επισήμανε ότι ο Σύλλογος Δρομέων δείχνει πάντα το κοινωνικό του πρόσωπο και κάλεσε όλα τα μέλη και όποιον άλλο επιθυμεί να πάρει μέρος στα αγωνίσματα στηρίζοντας τους σκοπούς της διοργάνωσης.

“‘Oσοι δρομείς θέλουν να συμμετέχουν ή να περπατήσουν αυτό τον αγώνα, ο οποίος ξεκινάει από το Ναυτικό Ομιλο και θα πάει μέχρι το φάρο, το παραδοσιακό χιλιόμετρο, να έρθουν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια για να δείξουμε όλοι μαζί την ευαισθητοποίηση, ότι όλοι είμαστε ένα, είμαστε μαζί στις δύσκολες περιστάσεις που περνάει ο κόσμος σε αυτό το κομμάτι.
Να  ευχαριστήσω το ΝΟΚ στην πρόσκληση να είμαστε συνδιοργανωτές σ’ αυτή τη γιορτή, όπως και όλους τους εθελοντές που θα παραβρεθούν και θα βοηθήσουν σε αυτό τον αγώνα, όπως το ΞαναρχίΖΩ, το ΚΕΘΕΑ και όλους εσάς που θα έρθετε να στηρίξετε αυτό το εγχείρημα.”

Το 8ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών διοργανώνουν το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου- Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ημερομηνία: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019
Τόπος: Παραλία Καλαμάτας- προλιμένας Ακτή ΝΟΚ

Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΝΟΚ www.nok.gr.

Θα υπάρξει δυνατότητα εγγραφών και την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία η οποία θα λειτουργήσει από τις 3 μ.μ.

Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 4 μμ, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
Κολύμβηση: όλα τα αγωνίσματα: ώρα 17:30
Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ώρα: 19:00

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
M1 & W1 13 – 18 (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ)
M2 & W2 19 – 39 (ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
M3 & W3 39 + (ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ)

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
500m, 1km, 3km
Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10′ προς τη μικρότερη), από τη παραλία στο προλιμένα της Καλαμάτας.
Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική μήκους 1000μ.
Για τα 500μ θα υπάρχει διαφορετική διαδρομή.
Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 km

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη.
Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.

Οι απονομές θα ξεκινήσουν στις  8 μ.μ. και θα ακολουθήσει pasta party.

To Top