ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Διαπαραταξιακό “ναι” στην ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ; – ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που διοργανώνει, συνδιοργανώνει ή και χρηματοδοτεί ο Δήμος Καλαμάτας, αποφασίστηκε ομόφωνα στην σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που πραγματοποιήθηκε απόψε το βράδυ στο ιστορικό δημαρχείο, μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Στην συνάντηση δεν προσήλθαν η Τόνια Κουζή κι ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας, ο Πρόεδρος της Καρναβαλικής Γιάννης Δούζης κι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας.

Στην αρχή της συζήτησης ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πρωινή σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του με θέμα την προετοιμασία αντιμετώπισης του ζητήματος που έχει προκύψει με τον κοροναϊό και ύστερα διάβασε την ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) που επιτάσσει την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλους του χώρους και τις κυρώσεις που θα επιφέρει σε όσους δεν την τηρήσουν.

Στη συνέχεια με σύντομες τοποθετήσεις τους, όλοι οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, δηλαδή μπορεί μεν να είναι μία δυσάρεστη απόφαση, αλλά τα περιθώρια ανυπακοής ήταν ανύπαρκτα για λόγους δημόσιας υγείας.


Βασιλόπουλος: “Είναι κρίμα και άδικο για όλους όσους δούλεψαν κι αξίζει να βρούμε άλλο χρόνο να κάνουμε το Καρναβάλι”

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας με την ολοκλήρωση της σύσκεψης αναφέρθηκε στην σύσκεψη και ερωτηθείς από το ΜESSINIALIVE για το δρώμενο της Nέδουσας πρότεινε την ματαίωση του μέσα στο κλίμα της γενικότερης απαγόρευσης των εκδηλώσεων. Επίσης για την Ξάνθη έκανε λόγο για ζημιά 15 εκατ. ευρώ.

To Top