ΑΓΡΟΤΙΚΑ

8ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου: 9-10 Απριλίου στην Καλαμάτα

Το 8ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου 2022 στο Elite City Resort παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες της περιόδου αλλά και ειδικότερα στο κλάδο της ελαιοκομίας. Θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρουσιάσεις και ομιλίες που αφορούν το παρόν και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Το Φεστιβάλ έχει καταξιωθεί και έχει συμβάλλει σημαντικά όλα αυτά τα χρόνια. Έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια διεθνοποίησης του τόσο στο διαγωνισμό ελαιολάδου όσο και στις παρεμβάσεις του Φεστιβάλ. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα από το διακρατικό πρόγραμμα SUSTAINOLIVE που συμμετέχει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας. Ο φετινός διαγωνισμός θα έχει μια σημαντική διαφορά από τους προηγούμενους αφού βασικός κριτής των διαγωνιζόμενων ελαιολάδων θα είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές, δηλαδή οι παραγωγοί και οι εκπρόσωποι φορέων και τύπου.

Σκοπός μας είναι να παρουσιαστούν νέες ιδέες – τάσεις και συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τους αγρότες και τους επαγγελματίες στο κλάδο της ελαιοκομίας να προχωρήσουν με πιο στέρεα βήματα στο μέλλον.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου-Νέστορος, Οιχαλίας, Τριφυλίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας , το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε) και το Εργαστήριο Αγροτικής Οικονομίας, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ευχαριστούμε τους χορηγούς και υποστηρικτές μας το Ίδρυμα Καπεταν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντοπούλου, την εταιρεία Εμπορίας Μηχανημάτων POLAT GROUP , την εταιρεία αγροτικών εκμεταλλεύσεων BΑΡΙΝΟΤΙΑ και την ασβεστοποιία –πυρηνελουργείο ΠΥΡΗΝΑΣ ΑΕ .

8ο Φεστιβάλ Ελιάς και Ελαιολάδου: 9-10 Απριλίου στην Καλαμάτα
To Top