ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ: Με την προβολή του “Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας” και με συναυλία jazz η πρεμιέρα

ΜΕ ΘΕΡΜΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΖΙΝΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΣ ΚΛΕΩΝΗΣ ΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, των Αντιπεριφερειαρχών Βασίλη Καπέλιου και Άννα Καλογεροπούλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευή στο Αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας η τελετή έναρξης του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου. Μετά την διετία της πανδημίας, οι φίλοι των προβολών βρέθηκαν ξανά με φυσική παρουσία και απόλαυσαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Μετά τους χαιρετισμούς προβλήθηκε το νέο ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα “Ο Παππούς μου ο Παπαφλέσσας”, μία παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, φορέας και διοργανωτής του Φεστιβάλ.

Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελεί μια μοναδική οπτική εμπειρία, ακολουθώντας τα χνάρια του Παπαφλέσσα σε Τουρκία, Ρουμανία και Ουκρανία, αλλά και με τα animation του Μπάμπη Αλεξιάδη να αποδίδουν όλα τα ιστορικά γεγονότα. Τη διεύθυνση φωτογραφίας επιμελήθηκε η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο Αρίων Γυφτάκης.

DOC-FESTDSC-0624

DOC-FESTDSC-0630

DOC-FESTDSC-0632

DOC-FESTDSC-0646

DOC-FESTDSC-0656

DOC-FESTDSC-0658

DOC-FESTDSC-0662

DOC-FESTDSC-0663

DOC-FESTDSC-0665

DOC-FESTDSC-0667

DOC-FESTDSC-0669

DOC-FESTDSC-0675

Παρόντες στην προβολή ήταν φυσικά η σκηνοθέτις, ο Δημήτρης Φίλντισης που τράβηξε τα πλάνα της ταινίας με drone καθώς και ο Αρίωνας Γυφτάκης, ο οποίος μαζί με τον Gabriele Milozzi έκλεισαν μουσικά την έναρξη του Φεστιβάλ, με μια συναυλία τζαζ και συνθέσεις εμπνευσμένες από την ατμόσφαιρα του ντοκιμαντέρ.

DOC-FESTDSC-0682

DOC-FESTDSC-0685

DOC-FESTDSC-0688

DOC-FESTDSC-0692

DOC-FESTDSC-0694

DOC-FESTDSC-0696

Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, Μαρία Αγγελή, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φίλοι του Ντοκιμαντέρ που βαδίζει πλέον προς τον ένατο χρόνο!

To Top