ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαλυπτήρια μνημείου: Αθάνατοι οι πεσόντες Πυροσβέστες

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί σε μια σεμνή τελετή, που κατασκευάσθηκε με μέριμνα και έξοδα του Δήμου Καλαμάτας και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Κώστα Δούση.

Το μνημείο έχει χωροθετηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο.
Καθοριστικό ρόλο στην τοποθέτηση του μνημείου είχε το Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας, σε ένα αίτημα που έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον Μεσσήνιο Αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Καπέλιο πριν λίγους μήνες.
Το μνημείο είναι καλαίσθητο, φιλοτεχνημένο με επιμέλεια και έχει ένα απόσπασμα από τον “Επιτάφιο του Περικλή” του Θουκιδίδη.

Η ανέγερση του μνημείου συνιστά έκφραση της οφειλόμενης τιμής προς όσους πυροσβέστες έπεσαν στο καθήκον ή απώλεσαν την αρτιμέλειά τους, στελέχη ενός Σώματος που υπερασπίζεται τη ζωή των πολιτών, καθώς και την περιουσία τους.

Η ομιλία του Δημάρχου Καλαμάτας

Τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων Πυροσβεστών, ενός σώματος που χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού των πολιτών κι όπου έχει χρειαστεί έχει ανταποκριθεί με αυταπάρνηση και πολλές φορές με αυτοθυσία, παρά το γεγονός του σχετικά γηρασμένου στόλου και μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι άντρες και οι γυναίκες του σώματος.

Κατάθεση στεφάνων

Η διαταγή του Αρχηγού του ΠΣ

Ο τ.Αρχηγός Βασίλης Καπέλιος

Ακολούθησαν χαιρετισμοί, κατάθεση στεφάνων ενώ συγκηνιτικές ήταν οι σύντομες ομιλίες των συγγενών των ηρώων πυροσβεστών που έπεσαν στη μάχη και η ανέγερση του Μνημείου απαλύνει κάπως τον πόνο τους.
Παραβρέθηκαν αυτοδιοικητικοί, συνάδελφοι, απόστρατοι, συγγενείς και φίλοι των πεσόντων πυροσβεστών καθώς κι ο επίτιμος Υπαρχηγός του ΠΣ κ. Χαράλαμπος Αφάλης.
Παρούσα και η Δημοτική Φιλαρμονική που έδωσε τον δικό της επίσημο τόνο στην τελετή.

Ο κ.Μενούνος από το Σωματείο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Νομού Μεσσηνίας

Ο π.Κορομηλάς

Ο κ.Χρ. Καπούτσης

Οι δηλώσεις των επισήμων με το πέρας της εκδήλωσηςΚωνασταντινέας: Αποδεσμεύσαμε 2.500 πυροσβέστες και θα δημιουργηθεί Κέντρο Πολιτικής προστασίας στο Στρατόπεδο της Καλαμάτας.

To Top