ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

88.600.000 € από το ΕΣΠΑ στους Δήμους για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και τηλεμετρία-Ποιοί είναι οι δικαιούχοι στη Μεσσηνία

Με 4.450.500 ευρώ επιχορηγούνται έργα αναβάθμισης δικτύων ύδρευσης στη Μεσσηνία

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Πρόσφατα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. ευρώ.

Με την αύξηση αυτή, η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ανήλθε στα 88.6 εκατ. ευρώ και ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Σε όλοι τη χώρα οι δικαιούχοι δήμοι είναι 71, οι οποίοι κατέθεσαν ολοκληρωμένες και ώριμες προτάσεις και έλαβαν και τη μεγαλύτερη βαθμολογία.
H ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται στους 9 πρώτους σε βαθμολογία δήμους της χώρας με βαθμολογία 8,20 και δημόσια δαπάνη 1.858.140 ευρώ για προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου και διαρροών (τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.
Ομοίως επωφελούμενοι από το πρόγραμμα τηλεμετρίας είναι και ο δήμος Πύλου Νέστορος, που χρηματοδοτείται με το ποσό των 1.483.111 ευρώ και ο δήμος Μεσσήνης που χρηματοδοτείται με 1.469.260 ευρώ.

600 χιλιόμετρα το Δίκτυο Ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας που μπαίνει στην τηλεδιαχείριση

Για “χρονιά ορόσημο στον έλεγχο των υδάτων” είχε κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Βεργόπουλος, αναφερόμενος στην τηλεδιαχείριση του νερού που θα υλοποιηθεί στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης μέσα στο 2018.

“1.800.000 ευρώ η χρηματοδότηση το ΕΣΠΑ για την Τηλεδιαχείριση του νερού στο Δήμο Καλαμάτας. Ενώ η ΔΕΥΑΚ θα προσθέσει περίπου 450.000 ευρώ για ένα κομμάτι που δεν ήταν επιλέξιμο από το πρόγραμμα, επομένως μιλάμε για μια χρηματοδότηση πάνω από 2.000.000 για το σύστημα τηλεδιαχείριση και ελέγχου του νερού”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βεργόπουλος.

Πρόκειται για έλεγχο ενός δικτύου Ύδρευσης 600 χιλιομέτρων(!) που διατρέχει όλο τον Δήμο Καλαμάτας. Με την τηλεδιαχείριση πετυχαίνεται η καταγραφή με νέα δεδομένα και ο έλεγχος των υδάτων και των ποσοτήτων νερού που καταναλώνεται, οι απώλειες, οι υδροκλοπές, οι βλάβες εντοπίζονται αμέσως από το σύστημα και ακολουθεί η επιδιόρθωση.

88.600.000 € από το ΕΣΠΑ στους Δήμους για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και τηλεμετρία-Ποιοί είναι οι δικαιούχοι στη Μεσσηνία
To Top