Υγεία

84 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στο “κόκκινο” το Νοσοκομείο Καλαμάτας-14 εισαγωγές σήμερα-Ένας νεκρός από κορονοϊό

Δραματική είναι η εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία, με τα κρούσματα να εξακολουθούν να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, τις εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο να πολλαπλασιάζονται, και το θάνατο ενός  ασθενούς 81 ετών να καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, 84 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία, που έρχονται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο της εβδομάδας με τα 605 κρούσματα, φτάνοντας συνολικά τα 689. Αριθμός αρνητικού ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, για την εβδομάδα αυτή του Αυγούστου, με τραγικό απολογισμό 2 νεκρών από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ένας την Τετάρτη και ένας το τελευταίο 24ωρο. Και οι δυο άνω των 80 ετών, και οι δυο με υποκείμενα νοσήματα.

Στο “κόκκινο” το Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αύξηση 100% στους νοσηλευόμενους μέσα σε 6 μέρες

Ωστόσο, στο “κόκκινο” βρίσκεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας με τον αριθμό των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid  συνεχώς να αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή  νοσηλεύονται 64 ασθενείς με κορονοϊό, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αντοχές της Κλινικής που επεκτείνεται συνεχώς, ενσωματώνοντας κλίνες από άλλες Κλινικές. Σήμερα έγιναν 14 εισαγωγές ασθενών με covid-οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα από την αρχή της πανδημίας- ενώ δόθηκαν μόλις 2 εξιτήρια.

ΑΠΟ 32 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ 64 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ενδεικτικό της πίεσης που δέχεται το Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι ότι τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στην Κλινική Covid νοσηλεύονταν 32 ασθενείς με κορονοϊό και σήμερα Κυριακή 22 Αυγούστου νοσηλεύονται 64 ασθενείς, δηλαδή αύξηση 100% στους ασθενείς με κορονοϊό.

ΕΟΔΥ: 692 ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Σήμερα, Κυριακή, έγιναν στην Καλαμάτα, στον προαύλιο χώρο του “Αλ.Κουμουνδούρος” 692 δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Στο μεταξύ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά αποτελέσματα των rapid test που έγιναν χθες, Σάββατο, από τον ΕΟΔΥ στην Καλαμάτα. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς με υψηλό ποσοστό θετικότητας (6,87%) είναι τα ακόλουθα:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΑΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
713 rapid test με 49 θετικά (6.87%) αφορούν σε 29 άνδρες και 20 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη

 

Μαίρη Περδικέα

84 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Στο “κόκκινο” το Νοσοκομείο Καλαμάτας-14 εισαγωγές σήμερα-Ένας νεκρός από κορονοϊό
To Top