ΚΟΙΝΩΝΙΑ

80χρονη σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην παραλία της Καλαμάτας!

Εθελοντής διασώστης τής έδωσε το “Φιλί της Ζωής”

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΝΑΥΑΓΩΣΩΣΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΛΟΥΟΜΕΝΟΙ

Από βέβαιο πνιγμό σώθηκε πριν από λίγη ώρα – περίπου στις 13:00 – μία 80χρονη γυναίκα που έκανε το μπάνιο της στην παραλία της Καλαμάτας στο ύψος της οδού Αύρας.

Την ώρα που κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις της και ευτυχώς το αντιλήφθηκαν οι λουόμενοι που βρίσκονταν κοντά της και έτρεξαν, ένας άντρας με πολύ κόπο αφού ήταν αρκετά βαθιά και μάλιστε υπέστη και κράμπα και μια κυρία και την ανέσυραν στη στεριά, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, που τελικά αποδείχτηκαν σωτήριες για την ζωή της!

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος, διασώστης που τυχαία βρισκόταν στο σημείο, έμπειρος σε αυτά τα θέματα, άκουσε τις φωνές της αδελφής της 80χρονης κι έσπευσε στο σημείο που ήδη την είχαν βγάλει, της έκανε Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και στην κυριολεξία την έσωσε!

Οι κραυγές “βοήθεια – βοήθεια” κινητοποίησαν τους πάντες στην παραλία κι αρκετοί έσπευσαν να την βοηθήσουν, όχι όμως και ο Ναυαγοσώστης που βρίσκεται 100 μέτρα πιο μακριά- όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι που την βοήθησαν.
Μάλιστα, μια κοπέλα έτρεξε στον Πύργο του να τον αναζητήσει “κι ο Πύργος ήταν άδειος”, όπως μας ανέφερε.

Μετά από λίγα λεπτά κατέφθασε περιπολικό του Λιμενικού Σώματος και πάρα πολύ γρήγορα ασθενοφόρο και η 80χρονη διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου και αυτή την στιγμή νοσηλεύεται, μετά την περιπέτεια που πέρασε.
Φυσικά οι επόμενες ώρες είναι απολύτως κρίσιμες…
Σε επικοινωνία μας με το Λιμεναρχείο Καλαμάτας έγινε γνωστό ότι στην περιοχή υπήρχε σε βάρδια κανονικά ναυαγοσώστης

80χρονη σώθηκε από βέβαιο πνιγμό στην παραλία της Καλαμάτας!
To Top