Υγεία

8 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

8 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός αυτός ανεβάζει και πάλι τον μέσο όρο κρουσμάτων τις τελευταίες επτά μέρες σε 2,86, που αντιστοιχεί σε 5 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Την ίδια ώρα καταγράφονται 12 νέα κρούσματα στην Κορινθία, 6 στην Αργολίδα, 5 στη Λακωνία, και μόλις 2 στην Αρκαδία.

Στο μεταξύ, στους 18 ανέρχονται οι ασθενείς  με κορονοϊό που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid, και 2 παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στην Αχαΐα τα κρούσματα παραμένουν πολύ υψηλά, σήμερα ανακοινώθηκαν 78, με τον Νομό να βρίσκεται επιδημιολογικά στο κόκκινο και τον Δήμο Πατρέων σε καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες, υπάρχουν 349 ενεργά κρούσματα και το τελευταίο διάστημα υπήρξε αύξηση 50,43%, οπότε κρίθηκε επιβεβλημένο ένα καθολικό lockdown στο Δήμο Πατρέων. Όσον αφορά στην Ηλεία, τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν χαμηλά, με 7 να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Τέλος, παραμένουν “στο κόκκινο” ο Δήμος Σπάρτης αλλά και η Ζάκυνθος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, καθώς στο Δήμο Σπάρτης, παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, η Σπάρτη είχε στις 14 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα 53 ενεργά κρούσματα και σήμερα έχει 77. Παραμένει στο «κόκκινο» και η Ζάκυνθος όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1η Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 33.

Μαίρη Περδικέα

 

8 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top