Υγεία

8 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-17 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο οι 3 διασωληνωμένοι

Οκτώ νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία για το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, 14 νοσηλεύονται στην Κλινική Covid, ενώ 3 είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid.

Στο μεταξύ η επιδημιολογική εικόνα στην Πελοπόννησο,  σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχει ως εξής: Στην Αχαΐα 64 νέα κρούσματα, στην Κορινθία 29, στην Αργολίδα 16, στην Ηλεία 7 και τέλος μόλις 3 στη Λακωνία.

40 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ

Πάντως, το γεγονός ότι η Μεσσηνία σε καθημερινή βάση καταγράφει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων δεν πρέπει να μας εφησυχάζει γιατί αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί. Γιατί μπορεί τα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονται να είναι κάτω από δέκα, ωστόσο, αν υπολογίσουμε συνολικά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών (από τη Δευτέρα έως και σήμερα Σάββατο), είναι 40, διόλου αμελητέο, αν σκεφτεί κανείς πόσες είναι οι επαφές αυτών των κρουσμάτων και δυνητικά ασθενείς.  Αναλυτικά τα κρούσματα που καταγράφηκαν στο Νομό μας την εβδομάδα που μας πέρασε: Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου (3 κρούσματα), Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 10 κρούσματα, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 5 κρούσματα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 5 νέα κρούσματα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 9 κρούσματα και σήμερα Σάββατο 8 κρούσματα.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ COVID ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Βεβαίως, σε όλα αυτά υπεισέρχεται ο αριθμός των τεστ (των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και των ιδιωτικών εργαστηρίων συνολικά) που γίνονται σε καθημερινή βάση σε κάθε νομό, που παραμένει άγνωστος, αφού δεν ανακοινώνεται από τον ΕΟΔΥ, πέρα από τα τεστ που έγιναν στο σύνολο της χώρας. Άλλο να έχουμε 8 κρούσματα σε 500 τεστ και άλλο να έχουμε 8 κρούσματα σε 2.000 τεστ ή 8 κρούσματα σε 100 τεστ. Η αναλογία δεν είναι ίδια, και η κρισιμότητα της κατάστασης εκτιμάται διαφορετικά.

Όπως και ο αριθμός των ημερήσιων νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία του κάθε Νομού, που δεν δίνεται στη δημοσιότητα, πέρα από τον αριθμό στο σύνολο της χώρας. Για παράδειγμα, σήμερα μπήκαν για νοσηλεία στα Νοσοκομεία της χώρας 346 ασθενείς με covid, ωστόσο δεν ανακοινώνεται πόσοι ξεχωριστά σε κάθε Νομό. Γνωρίζουμε πόσοι μπαίνουν καθημερινά για νοσηλεία μόνο συνολικά σε όλη τη χώρα, όχι όμως σε κάθε Νομό. Σοβαρά κενά, που ζητούν οι λοιμωξιολόγοι να λυθούν, ώστε να μπορούν να έχουν ακριβή και εξατομικευμένη εικόνα της κατάστασης σε κάθε νομό και σε κάθε περιοχή και να μπορούν να εκτιμήσουν την κρισιμότητα μιας κατάστασης, από το να κάνουν προβλέψεις στα τυφλά.

Μαίρη Περδικέα

8 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-17 οι ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο οι 3 διασωληνωμένοι
To Top