Το δικό μου Σχολείο

7o Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας: 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next-Οι μικροί εφευρέτες παρουσιάζουν τις εφαρμογές τους

Για άλλη μια φορά το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό Generation Next της Vodafone και κατέκτησε τη Δεύτερη θέση στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next.

Όχημα «Drive me» εμπνευσμένο από το όχημα εξερεύνησης στον Άρη και τη Σελήνη

Η ομάδα του σχολείου μας Kalamata team 2, λαμβάνοντας υπόψη τα κινητικά προβλήματα που δυσκολεύουν στην καθημερινή αρκετών συνάνθρωπών μας σχεδίασε το όχημα «Drive me» το οποίο μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα να μπορούν να ξεπερνούν τα εμπόδια όπως είναι σκαλοπάτια, κακοστρωμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια γεμάτα λακκούβες. Το αρθρωτό μπροστινό τμήμα του οχήματος σχεδιάστηκε όπως και τα Rover που στέλνει η ανθρωπότητα στον Άρη και στη Σελήνη για εξερεύνηση. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε βασίζεται στο Arduino UNO και την πλατφόρμα app inventor για την ασύρματη πλοήγηση του οχήματος.

Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές του 7ο Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας: Μελίνα Πολυχρονάκη, Τριαντάφυλλη Θεοδώρου, Ιωάννα Μάλαμα και Κυριάκος Καράμπελλας της Α' Γυμνασίου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Αλέξανδρου Καραβλίδη. Από κοινού οι μαθητές αναζήτησαν τρόπους για την υλοποίηση της κατασκευής, έκοψαν και συναρμολόγησαν τόσο την ηλεκτρονική συνδεσμολογία όσο και τα υπόλοιπα τμήματα της κατασκευής, τροποποίησαν τον κώδικα κατάλληλα και ετοίμασαν την εφαρμογή στο App inventor έτσι ώστε να λειτουργεί.

Παράλληλα τη φετινή χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε και με άλλες 4 ψηφιακές δημιουργίες στον 4ο και 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next της Vodafone τις οποίες συντόνιζε ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Καραβλίδης.

"Kalamata’s History Map": Διαδραστικός ψηφιακός οδηγός περιήγησης στα ιστορικά αξιοθέατα της Καλαμάτας

Συγκεκριμένα η ομάδα BRAVO 3 ετοίμασε την εφαρμογή Kalamata’s History Map που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη ,καθώς περιηγείται στις ιστορικές τοποθεσίες της Καλαμάτας, να μάθει για τα γεγονότα που συνδέονται με την τοπική ιστορία της πόλης. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Αντώνης Παπαμακάριος της Β' Γυμνασίου, Ηλίας Παναγιώτης Μπάρας και Λυκούργος Μπαρδουνιώτης της Α' Γυμνασίου.

"Eco Lamp": Λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας με αισθητήρα κίνησης

Η ομάδα Eco Team ετοίμασε την κατασκευή Eco Lamp που μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της σπατάλης και στην αύξηση της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας. Με την χρήση ενός αισθητήρα κίνησης ελέγχουμε την διάρκεια που θα παραμένουν αναμμένες οι λάμπες σε ένα χώρο, όταν κάποιο άτομο εισέρχεται σε αυτόν. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Σαπάκου Ξανθή, Καραμπέτσος Κωνσταντίνος Χρυσοβαλλάντης, Φωτοπούλου Ειρήνη Αγάπη της Α' Γυμνασίου και Σταθόπουλος Ιωάννης της Β' Γυμνασίου.

" Sun Follower": Και τα φωτοβολταϊκά πάνελ ακολουθούν την κίνηση του ήλιου

Η ομάδα Kalamata team 1 ετοίμασε την κατασκευή Sun Follower που μετακινεί τα φωτοβολταϊκά πάνελ οδηγώντας τα να ακολουθούν την κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας μεγιστοποιώντας την απόδοση τους σε παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές Αντώνης Παπαμακάριος της Β' Γυμνασίου, Κωνσταντίνος - Χρυσοβαλάντης Καραμπέτσος, Αριστείδης Δρακόπουλος και Κυριάκος Καράμπελλας της Α' Γυμνασίου.

"Worth it or not? ": Ψηφιακή εφαρμογή κόστους-οφέλους για τα ψώνια μας

Τέλος η εφαρμογή Worth it or not? μπορεί να δώσει λύση στην απορία που μπορεί να έχουμε οι περισσότεροι αν το πιο φθηνό προϊόν στο ράφι του Super Market μας συμφέρει πραγματικά ή πρόκειται για άλλο ένα εμπορικό κόλπο. Η εφαρμογή "Worth it or not?" λύνει το πρόβλημα αυτό με το πάτημα ενός κουμπιού, καθώς μας βοηθά να υπολογίσουμε τα ευρώ που δαπανάμε για κάθε μονάδα προϊόντος που αγοράζουμε. Στην Ομάδα συμμετείχαν οι μαθήτριες Νεφέλη Κρητικάκη, Ιωάννα Μάλαμα της Α' Γυμνασίου, Κωνσταντίνα Ουρανία Μπαρούνη της Β' Γυμνασίου.

Δημοφιλέστερα

To Top