Μουσική

7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Ρίχνει αυλαία με Συναυλία και Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας φθάνει στο τέλος του, ύστερα από μια πολύ πετυχημένη χρονιά με πολλές συναυλίες, τις οποίες έδωσαν κορυφαίοι κιθαριστές όπως ο Κώστας Κοτσιώλης, ο Σωκράτης Μαστροδήμος, ο Κώστας Τοσίδης και ο Γιώργος Νούσης, καθώς και σεμινάρια και εκπαιδευτικές δράσεις.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο «Τέρψις» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων των Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»).

Tην καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ο καθηγητής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει, πέραν των προαναφερθέντων, και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας – με διεθνή αναγνώριση – Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, ο διακεκριμένος κιθαριστής Γιάννης Ανδρόνογλου θα δώσει μια ιδιαίτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, στις 20:00, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, θεωρείται από τους σημαντικότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή ακτινοβολία. Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον ιταλικό Τύπο και ως «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής, που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard. Συμπράττουν ο Παύλος Μπατσικούρας (βιολί) και ο Γεώργιος Κλάδης (κρουστά).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙΘΑΡΑΣ “ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ”

Στη λήξη του φετινού Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Απριλίου, στις 13:00 για την παιδική κατηγορία και στις 15:00 για την εφηβική, ενώ την Κυριακή στις 10:00 θα διαγωνισθούν οι κιθαριστές της κατηγορίας άνευ ορίου ηλικίας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τέλος, την Κυριακή 15 Απριλίου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους βραβευμένους κιθαριστές του Διαγωνισμού.

Φέτος, υπάρχουν 30 συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ για το Διαγωνισμό. Τα βραβεία αντιστοιχούν σε σημαντικές χορηγίες από το μουσικό οίκο PANAS MUSIC – ΝΑΚΑΣ – ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και το σημαντικό Έλληνα κατασκευαστή Β. Συγλέτο, ο οποίος επιβραβεύει τον νικητή της κατηγορίας «Άνευ ορίου ηλικίας» με μια κιθάρα αξίας 3.000 ευρώ.

Δημοφιλέστερα

To Top