Το δικό μου Σχολείο

7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Με επιτυχία η 6η εθελοντική αιμοδοσία, αφιερωμένη στη μνήμη της Ιωάννας Χαντζή

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Η ΦΕΤΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΧΑΝΤΖΗ

Με επιτυχία διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 η 6η εθελοντική αιμοδοσία και δωρεά μυελού των οστών που πραγματοποιείται για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος με τίτλο “ΣΤΑΓΟΝΑ ΖΩΗΣ” στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

7-DSC-0341

7-DSC-0342

7image00001

Διοργανωτής ήταν ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και η Εκπαιδευτική Κοινότητα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας και τη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και η συγκεκριμένη αιμοδοσία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης Ιωάννας Χαντζή η οποία υπήρξε μέλος της Τράπεζας Αίματος και διατέλεσε μέλος του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων το σχολείου.

7-DSC-0343

7-DSC-0347

7-DSC-0349

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, “Μέλη της Τράπεζας Αίματος του Σχολείου μας μπορούν να γίνουν ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ συμμετέχουν στις τακτικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται. Στο χώρο του Σχολείου θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για τα παιδιά”.

7image00005

7image00006

Με την πρωτοβουλία μελών του συλλόγου, παράλληλα διοργανώθηκε μίνι τουρνουά πινγκ-πονγκ, μικρό εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά που συνόδευσαν τους γονείς τους, ενώ υπήρχαν και κεράσματα.

Το αίμα δεν αγοράζεται και δε παράγεται, μόνο χαρίζεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αποτελεί, μια εθελοντική πράξη, μια πράξη αγάπης ,μια απόδειξη ευαισθησίας, μια κοινωνική προσφορά, μια πράξη πολιτισμού.

Δημοφιλέστερα

To Top