Το δικό μου Σχολείο

7o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Αγόρασαν με …αυτοχρηματοδότηση διαδραστικό πίνακα

Σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες μαθητών, δασκάλων και γονέων

Oι μαθητές της Ε1 τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, με αφορμή τη δύσκολη περίοδο που διανύουν (λόγω της πανδημίας), αξιολογώντας τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, πήραν την πρωτοβουλία με τη στήριξη των γονιών τους και της δασκάλας τους, να προμηθευτούν διαδραστικό πίνακα, με βιντεοπροβολέα, για την τάξη τους, με σκοπό να αναβαθμιστεί η διδακτική διαδικασία και να εμπλουτιστεί με παιδαγωγικό υλικό, που μόνο η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει.
Tο σκεπτικό τους στηριζόταν, στην οικονομική συνεισφορά όλων των μαθητών της τάξης τους, με το συμβολικό ποσό των 50 λεπτών την εβδομάδα, ούτως ώστε να γίνει απόσβεση της αγοράς κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων σχολικών ετών, όπου θα είναι στο Δημοτικό σχολείο. Η αγορά και η τοποθέτηση έγινε άμεσα στην τάξη τους.
Ο ενθουσιασμός, η δημιουργική σκέψη και η φιλοσοφία ότι δε πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, που ξεκίνησαν, τους οδήγησε σε ωραίες ιδέες και δράσεις. Σκεφτήκαν λοιπόν, να οργανώσουν Χριστουγεννιάτικο παζάρι, για να αποσβέσουν σε συντομότερο χρόνο την αγορά τους και στη συνέχεια να θέσουν κι άλλους στόχους, για την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος και της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.

Ξεκίνησαν μαζί με τους γονείς να φτιάχνουν κουλουράκια, γλυκίσματα, ημερολόγια, κάρτες και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
Τα εξέθεσαν στο χώρο του σχολείου, όπου η συμμετοχή ήταν ανέλπιστα μεγάλη. Οι μικροί μαθητές του σχολείου, γνωρίζοντας το σκοπό του παζαριού συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά κι ενδιαφέρον.
Όλη αυτή η “συναλλαγή” είχε ιδιαίτερα εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα, διότι με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται η κοινωνική αλληλεπίδραση, η υπευθυνότητα, η λογικομαθηματική σκέψη και γενικότερα τα παιδιά νιώθουν όμορφα, διότι κι αυτά συμμετέχουν και συνεισφέρουν στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολικού τους περιβάλλοντος.
Παράλληλα, κατασκεύασαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές, λόγια αγάπης και υποστήριξης και τις έστειλαν στους ηλικιωμένους του «Παπαδοπούλειου» οίκου ευγηρίας και στους ασθενείς με καρκίνο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας “ Win Cancer”, με σκοπό να στείλουν τη ζεστασιά της αγάπης τους και να χαρίσουν στιγμές χαράς, ευτυχίας και αισιοδοξίας.
Επιστέγασμα όλων αυτών το δράσεων, υπήρξε η Χριστουγεννιάτικη έκθεση βιβλίων, στη σχολική Βιβλιοθήκη του σχολείου με επιλεγμένα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Είναι σημαντικό να αποχαιρετάς το 2021 με παιδικά χαμόγελα, μάτια λαμπερά και ψυχές ανθεκτικές, δημιουργικές και αισιόδοξες, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Καλή και δημιουργική χρονιά!

7o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας: Αγόρασαν με …αυτοχρηματοδότηση διαδραστικό πίνακα
To Top