Το δικό μου Σχολείο

7ο Δημοτικό Καλαμάτας: Εβδομάδα αφιερωμένη στα βιβλία και σχολικό παζάρι βιβλίων!

«Τα βιβλία συνεχίζουν το ταξίδι τους….»: Τα έσοδα θα διατεθούν στην ανανέωση και αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, διοργανώνει εκδηλώσεις διάρκειας μιας εβδομάδας που σκοπό έχουν τη βιωματική προσέγγιση και αγάπη του παιδιού για τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, θα γίνουν στον σχολικό χώρο παρουσιάσεις βιβλίων, αφηγήσεις, συζητήσεις , δημιουργικές δραστηριότητες και προβολές ταινιών σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία .

Στη συνέχεια θα γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα του παιδικού βιβλίου “Η φάλαινα που ήθελε να αδυνατίσει” Σέργιο Σοφικίτη ,θα συζητήσουν μαζί του και θα υλοποιήσουν διαφορές δράσεις, όπως εικαστικές δημιουργίες και θεατρικό παιχνίδι.

Παράλληλα, διοργανώνεται σχολικό παζάρι βιβλίων .

Το παζάρι περιλαμβάνει βιβλία με συλλεκτική αξία, παλιές εκδόσεις, αναγνωστικά που έχουν αποσυρθεί, εγκυκλοπαίδειες, βιβλία λογοτεχνικά για μικρούς και μεγάλους ,καινούρια ,αλλά κι ελαφρώς μεταχειρισμένα, βιβλία που είναι διπλά ή έχουν ολοκληρώσει το «ταξίδι» τους στη βιβλιοθήκη του σχολείου και επιθυμούν να «συνεχίσουν το ταξίδι τους» κάπου αλλού.

Τα έσοδα του παζαριού θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανανέωση και αναβάθμιση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Το παζάρι θα λειτουργήσει τις πρωινές ώρες για τους μαθητές και τις απογευματινές –Δευτέρα 4/4, Τετάρτη6/4 και Παρασκευή8/4- του 2022, 6:00 έως 8:00 μ.μ., για όποιον άλλον ενδιαφέρεται.

Η συμμετοχή και η στήριξή σας είναι σημαντική!

 

7ο Δημοτικό Καλαμάτας: Εβδομάδα αφιερωμένη στα βιβλία και σχολικό παζάρι βιβλίων!
To Top