Επί Σκηνής

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Συνεχίζεται δυναμικά και με επιτυχία-Το Σάββατο η μεγάλη παρέλαση!

Για έβδομη χρονιά, η πόλη της Καλαμάτας γεμίζει χρώμα, μουσική, κούκλες και ζει παλιά και καινούργια παραμύθια, ειπωμένα από καλλιτέχνες που έφτασαν στην πόλη από την Ελλάδα Γερμανία, Ισπανία, Χιλή, Γαλλία.

Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες παιδιά είτε με το σχολείο τους τα πρωινά είτε με τους γονείς τους τα απογεύματα αλλά και ενήλικες είχαν την χαρά να ταξιδέψουν σε τόπους και χώρους μαγικούς. Με την ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ γνώρισαν και βοήθησαν μια χορεύτρια να εκπληρώσει τα όνειρά της, έμαθαν την ιστορία του πολεοδομικού σχεδίου της Αθήνας, την ιστορία του Κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου μέσω του χάρτινου θεάτρου με τη Φαίη Τσίτου από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, τραγούδησαν με ένα πειρατή και μια γοργόνα με την Ηρώ Θεοδώρου της ομάδας ΚΟΚΟΥ ΜΟΥΚΛΟ και τον Πάνο Ταντή από τους ΤΣΙΚΙ ΜΠΟΜ και ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο ενός τσίρκου με τους ΜΑΝΙΒΕΛΑ και τους ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη, Εμψύχωσης Κούκλας και Σωματικού Θεάτρου, εργαστήρια Χάρτινου Θεάτρου αλλά και παραστάσεις Θεάτρου Σκιών στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο…

Και η απόλαυση συνεχίζεται..

Τις επόμενες μέρες θα ρίξουμε ματιές στην έννοια του χρόνου με παραστάσεις κουκλοθέατρου, από τους ΤΑΡΑΞΑΚΟ, θα γνωρίσουμε την παράσταση με τις μαριονέτες του Γερμανού Κουκλοπαίκτη Thomas Herfort, ενώ η ΜΑΓΙΑΝ ΙΟΥΝΓΚΜΑΝ θα μας διηγηθεί ένα χάρτινο υπέροχο παραμύθι και θα μας ταξιδέψει με μαγικές εικόνες χωρίς λόγια, θα θυμηθούμε την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας με την ΚΑΤΑΜΑΥΑ puppet theater, και το θέατρο ΣΚΑΛΑ θα μας διηγηθεί την ιστορία ενός παλιού σπιτιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Από την Χιλή και την Πολωνία έχουν έρθει οι ΖΟΥΑΖΟΛΑ – ΟΥΝΙΑ ΤΕΑΤΡ για να μας μεταφέρουν στο μέλλον με την ιστορία ενός ΡΟΜΠΟΤ, η ΚΟΥΚΛΟΠΑΡΕΑ της ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ θα φέρει κοντά μας τον ΚΟΥΚΟ ΑΗΔΟΝΙ και η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ θα μας γνωρίσει τον ΦΑΣΟΥΛΗ, και τον ΚΛΟΟΥΝ SOLO και θα μας παρουσιάσει την ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ ενώ παράλληλα θα θυμηθούμε και τον Καραγκιόζη σε παραστάσεις του ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.

Το Σάββατο το μεσημέρι στις 12.30 η πόλη θα γεμίσει μουσικές, χαμόγελα, κούκλες, ξυλοπόδαρους και παιδικά πρόσωπα στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί ενώ το βράδυ, Συντελεστές και Εθελοντές θα χαλαρώσουν διασκεδάζοντας με το ΑΣΣΟΔΥΟ στο Πάρκο του ΟΣΕ .

Οι εκδηλώσεις μας πραγματοποιούνται στα αμφιθέατρα του Εργατικού και του Πνευματικού Κέντρου αλλά και στο Πάρκο του ΟΣΕ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής μαριονέτας, ενώ θα δοθούν και παραστάσεις σε σχολεία και νηπιαγωγεία της πόλης ..

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να χαρούμε να διασκεδάσουμε, να μάθουμε και παράλληλα να δηλώσουμε παρόν στις εκδηλώσεις που πλέον αποτελούν θεσμό για την πόλη μας. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ βρίσκονται στα φυλλάδια και στο αναλυτικό πρόγραμμα, έξω από τις αίθουσες , όπως και στο site του Φεστιβάλ www.puppetfest.gr/

Εισιτήρια θα βρείτε στα ταμεία των Αμφιθεάτρων. Οι παραστάσεις στο Πάρκο ΟΣΕ και στο Φουαγιέ του Πνευματικού είναι δωρεάν.

Ζήτω το κουκλοθέατρο!

Δείτε το πρόγραμμα εδώ:

Αρχική

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας: Συνεχίζεται δυναμικά και με επιτυχία-Το Σάββατο η μεγάλη παρέλαση!

Δημοφιλέστερα

To Top