ΚΟΙΝΩΝΙΑ

77 παράτυποι μετανάστες στο Λιμάνι της Καλαμάτας-2 συλλήψεις

Με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών συνελήφθησαν οι 2 αλλοδαποί χειριστές του σκάφους -Κατασχέθηκε το ιστιοπλοϊκό με σημαία Τουρκίας

77  μετανάστες και δυο φερόμενοι ως διακινητές τους – Ρώσοι, σύμφωνα με πληροφορίες- έφτασαν λίγο μετά τις 7 σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Oι 77 εντοπίστηκαν μέσα σε ιστιοπλοϊκό σκάφος,  κατά τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, όταν εξέπεμψαν σήμα κινδύνου ανοιχτά της Πύλου, εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και Πύλου.

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος “DURU”, σημαίας Τουρκίας, στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες και το οποίο κατασχέθηκε

Κατά δήλωσή τους είναι όλοι Πακιστανικής καταγωγής, ηλικίας από 17-25 ετών.
Ανοικτά του λιμανιού Καλαμάτας, τους παρέλαβε το επαγγελματικό σκάφος “Albatros II”, ενώ ακολούθησε η ρυμούλκηση και του ιστιοπλοϊκού που τους μετέφερε. Οι δύο χειριστές του σκάφους συνελήφθησαν.

Ήδη από χθες το βράδυ είχε ετοιμαστεί η υποδοχή τους από τον Δήμο Καλαμάτας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και τις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας και προετοιμάστηκε ο χώρος στις αποθήκες του Λιμανιού, όπου και φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι κι αυτή την ώρα.
Ο χώρος αυτός είναι ακατάλληλος για παραμονή πέρα από 2-3 ημέρες και ήδη γίνονται ενέργειες να μετακινηθούν.
Έχει γίνει ήδη η επίσημη καταμέτρησή τους και τουλάχιστον 6 άτομα μεταφέρθηκαν για εξετάσεις στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και φαρμακευτική αγωγή.
Στις 12 το μεσημέρι έφτασε όχημα της Μητρόπολης Μεσσηνίας που μετέφερε κούτες με ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης.

Η Δημοτική Αστυνομία τους πήγε νερό και τροφή, κλινοσκεπάσματα και στον χώρο μεταφέρθηκαν χημικές τουαλέτες.

ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα επτά (77) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών του σκάφους που τους μετέφερε,  προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή  ΝΔ Πύλου, εντοπίστηκε  Ι/Φ σκάφος ονόματι “DURU” σημαίας Τουρκίας από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με εβδομήντα επτά (77) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές.
Στην περιοχή έσπευσε έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ αργότερα συνέδραμε στην μεταφορά και ιδιωτικό Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος. Όλοι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν ασφαλώς πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Καλαμάτας. Συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Επίσης το εν λόγω Ι/Φ σκάφος οδηγήθηκε στο προαναφερόμενο λιμένα όπου και κατασχέθηκε.  
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

77 παράτυποι μετανάστες στο Λιμάνι της Καλαμάτας-2 συλλήψεις
To Top