Υγεία

74 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Γέμισε η Κλινική Covid-Σε Τρίπολη και Σπάρτη διακομίζονται ασθενείς-Ένας νεκρός από κορονοϊό στην Καλαμάτα

251 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 4 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δραματική τροπή παίρνει η πανδημία στον Νομό μας, αφού μετά την έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή μας, τώρα γέμισε και η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας με ασθενείς θετικούς στον ιό, με αποτέλεσμα να διακομίζονται στα Νοσοκομεία Τρίπολης και Σπάρτης, όπου ακόμα διαθέτουν κενές κλίνες.

Μετά από πολύ καιρό, καταγράφηκε θάνατος από κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για 88χρονο Μεσσήνιο που νοσηλευόταν πάνω από 3 εβδομάδες στην Κλινική Covid.

Στη Μεσσηνία, το τελευταίο μόνο 24ωρο, καταγράφονται 74 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα , που μαζί με τα αυξημένα κρούσματα των προηγούμενων ημερών ανεβάζουν κατά πολύ τα νούμερα. Έτσι σε μόλις 4 μέρες έχουν εντοπιστεί 251 νέα κρούσματα, όσα περίπου είχε δώσει ολόκληρη η προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό ανεβάζει κατά πολύ τον μέσο όρο των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, κατά μέσο όρο εντοπίζονται καθημερινά στη Μεσσηνία 49 άτομα φορείς του ιού. Σήμερα έγιναν 1.111 δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Νομό μας

Γιατροί, υγειονομικοί, φορείς, και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, κάνοντας έκκληση στον κόσμο που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί να το κάνει, καθώς προδιαγράφεται δραματικό φθινόπωρο.

ΓΕΜΙΣΕ Η ΚΛΙΝΙΚΗ COVID-ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ

Στους 33 ανέρχεται σήμερα ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid, μετά από τις 4 εισαγωγές ασθενών με covid και τα 5 εξιτήρια που δόθηκαν σήμερα. Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, σε συνέντευξη Τύπου,  έκανε λόγο για δραματική αύξηση των εισαγωγών στην Κλινική Covid που είναι ανησυχητική. Τα στοιχεία που έδωσε είναι τα εξής:

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID

Ιούνιος               52

Ιούλιος               83

Αύγουστος        74 ( μόνο τις πρώτες 10 μέρες του μήνα)

ΑΛΕΙΦΕΡΗ: “ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ Β’ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ COVID ME ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ”

Στα σχέδια του Νοσοκομείου είναι να επεκταθεί η Κλινική Covid, ωστόσο όπως δήλωσε, για να γίνει αυτό θα πρέπει να περιοριστούν  άλλες Κλινικές, που όμως αυτή τη στιγμή δέχονται και αυτές ασθενείς. Έδωσε για παράδειγμα τις δύο Παθολογικές που έχουν αύξηση ασθενών αυτές τις μέρες λόγω και της αυξημένης επισκεψιμότητας στο Νομό μας. Οπότε προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο να περιοριστούν άλλες κλινικές,  να περάσει και ο 15αύγουστος, να αντέξει και το Νοσοκομείο. Ήδη, όπως δήλωσε,  η Κλινική Covid έφτασε στα όρια της και πλέον διακομίζουν ασθενείς στα νοσοκομεία της Τρίπολης και της Σπάρτης.

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΛΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ COVID

“Και οι δύο Κλινικές (Παθολογικές) έχουν και αυτές ξεπεράσει τα όριά τους. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει να περιστείλουμε ή να καταργήσουμε υπόλοιπες δομές και υπόλοιπες κλίνες…” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. “Η επιλογή μας είναι να μην επεκτείνουμε την Κλινική Covid μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας”, ώστε προφανώς να μην περικοπούν κλίνες από άλλες κλινικές που αυτή τη στιγμή έχουν αύξηση εισαγωγών. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή, αφού ούτε χωροταξιακά επαρκεί ο χώρος, ούτε το ιατρικό προσωπικό επαρκεί.

“ΤΟ 98% ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ COVID ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ”-“ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ”

Ουσιαστικά είναι μονόδρομος η επέκταση της Κλινική Covid, λόγω τόσο του πληθυσμού της Μεσσηνίας, όσο και του ποσοστού των ανεμβολίαστων. Όπως δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, το 98%  όσων αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στη Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι ανεμβολιάστοι. Όπως δήλωσε, όλα τα Νοσοκομείο της χώρας θα περάσουν στη β’ φάση, που προβλέπει επεκτάσεις στις Κλινικές COVID με αντίστοιχες περικοπές από άλλες Κλινικές.

“Η Καλαμάτα θα περάσει πιο γρήγορα στη β’ φάση, λόγω πληθυσμού και λόγω επισκεψιμότητας, τουρισμού και αυξημένης κινητικότητας. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό”, είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα από επιλογή, να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για τη δική τους προστασία, γιατί όσοι εμβολιάστηκαν θα το περάσουν ελαφρά και ενδεχομένως να μην χρειαστούν νοσηλεία.

Καμπανάκι από Αλειφέρη: “Το Σεπτέμβριο θα είναι πολύ χειρότερη η κατάσταση και στο Νοσοκομείο και στην Κοινότητα”

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, κάνοντας έκκληση σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στα μέτρα που λαμβάνουν, διαβλέποντας οτι το Σεπτέμβριο η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη. Ταυτόχρονα έκανε έκκληση στον κόσμο να αντιληφθεί τα οφέλη του εμβολιασμού, που προστατεύει τον οργανισμό. “Το Νοσοκομείο έχει τεράστιες δυσκολίες. Αυτή τη στιγμή περιγράφω πολύ λιγότερα από αυτά που ζούμε. Δεν θέλω να κινδυνολογώ, αλλά αυτό θα φέρει τεράστιες δυσκολίες σε άλλα επίπεδα (πχ χειρουργεία)”, τόνισε μεταξύ άλλων.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ: “ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ-ΜΟΝΟ 3 ΑΤΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΚΑΤ’ΟΙΚΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ”

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν χθες Τετάρτη από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Μεσσηνία.  Να υπενθυμίσουμε οτι τα χθεσινά κρούσματα στο Νομό μας ήταν 56. Που σημαίνει οτι τα υπόλοιπα θετικά εντοπίστηκαν σε διαγνωστικούς ελέγχους είτε από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια είτε αφορούν θετικά self tests.Τα αποτελέσματα των rapid test της Τετάρτης στη Μεσσηνία είναι τα ακόλουθα:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-“ΑΛ. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ”

709 rapid test με 19 θετικά (2.68%) αφορούν σε 11 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη

 

KENTΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

157 rapid test με 4 θετικά (2.55%) αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη

 

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

86 αρνητικά rapid test

 

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top