ΠΟΛΙΤΙΚΗ

700 επισκέψεις καθημερινά στην Πρωτοβάθμια Υγεία στη Καλαμάτα, αρκετές ελλείψεις ιατρών

Ο ιατρός – χειρουργός Παναγιώτης Κατσαφάδος τόνισε: “Υπάρχουμε κι εμείς εδώ”….

Τα πράγματα με το όνομα τους είπε το μεσημέρι – όπως εξάλλου είναι υποχρεωμένος να λεει – στην εισαγωγική ομιλία του ενώπιον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, ο επιστημονικός υπεύθυνος της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας, το πρώην ΠΕΔΥ στην Καλαμάτα, Παναγιώτης Κατσαφάδος.

ΙΚΑ – ΠΕΔΥ – ΠΦΟ – ΤΟΜΥ: κοινός παρανομαστής: ελλείψεις ιατρών

Ο κ. Κατσαφάδος αρχικά είπε ότι “η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή που υπήρχε πριν από λίγα χρόνια, όταν προσέρχονταν 150 ασθενείς καθημερινά και ο ίδιος επί μήνες ήταν μόνος του και εξυπηρετούσε τα περιστατικά”…
Πριν από λίγους μήνες τα περιστατικά έφτασαν τα 650 καθημερινά, ενώ τώρα κυμαίνονται στις 700 επισκέψεις την ημέρα!
Ο ιατρός χειρουργός αναφέρθηκε στο γεγονός ότι “δεν υπάρχει οργανόγραμμα, ενώ το κέντρο διαθέτει έναν οφθαλμίατρο που δεν επαρκεί, αφού το ραντεβού κλείνεται με αναμονή δυόμισι μηνών, έναν καρδιολόγο ενώ το κέντρο χρειάζεται τουλάχιστον τρεις, έναν ακτινολόγο, μία παιδίατρο, ενώ το κέντρο περίθαλψης δεν διαθέτει δερματολόγο“.

2,5 και 3 μήνες θα αργήσει το ραντεβού με τον γιατρό….

Το κέντρο πρωτοβάθμιας υγείας λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα και γίνεται αντιληπτό ότι η απογευματινή βάρδια έχει σοβαρές ελλείψεις.

Με την προσθήκη δύο ή τριών γενικών ιατρών τα πράγματα σαφώς θα καλυτερεύσουν, αφού αυτοί είναι ικανοί να καλύψουν τα κενά κι άλλων ειδικοτήτων, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια προσέγγισης του ιδιωτικού τομέα, που δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να βοηθήσει το κέντρο.
Ο κ. Κατσαφάδος μίλησε με θετικά λόγια για το Τ.Ο.Μ.Υ. που έχει εξαγγελθεί, που θα καλύπτει για ένα 14ωρο σημαντικό αριθμό ασθενών.
Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει ένας οδοντίατρος, με το κέντρο υγείας Καλαμάτας να είναι το δεύτερο μετά από της Πάτρας που κάνει και προσθετική, την ώρα που τα οδοντιατρεία διαθέτουν παλιές έδρες και τα κτίριο στάζουν!
Κλείνοντας την εισαγωγική ομιλία του είπε “υπάρχουμε και εμείς εδώ”!

Αναμονή έξω από τα εξεταστήρια

Άφαντοι οι γιατροί

Παρά τον δελεαστικό – για τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης μισθό (1.700 ευρώ συν τις υπερωρίες), δύσκολα θα καλυφθούν τα κενά, αφού οι περισσότεροι ιατροί νεαρής ηλικίας αν δεν έχουν ήδη μεταναστεύσει, βρίσκονται υπό σκέψη…

To Top