ΕΥ ΖΗΝ

6o Καλαματιανό Καρναβάλι: Πολύχρωμη κοσμοπλημμύρα στο φινάλε του!

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΟΝ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ LOCOMONDO

Εντυπωσιακή ήταν η λήξη του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού το απόγευμα της Κυριακής 18/2 με την ολοκλήρωση της μεγάλης παρέλασης, των βραβεύσεων και της συναυλίας των Locomondo!

 

Ο καιρός βοήθησε, o Φερεντίνος και οι Locomondo ήταν δυνατά ονόματα “κράχτες” και μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και διασκέδασαν, παρακολουθώντας την παρέλαση των καρναβαλιστών που είχε άψογη μουσική κάλυψη, τάξη και ασφάλεια, καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, κέφι από τους συμμετέχοντες – παρά το άτυχο γεγονός της “επίθεσης καρναβαλικής αγάπης” που ξεπέρασε τα όρια στον παρουσιαστή Χρήστο Φερεντίνο με αλεύρι και …μπύρα!
Ο γνωστός και αγαπητός παρουσιαστής ήρθε με καλή διάθεση στην Καλαμάτα και πριν την έναρξη του Καλαματιανού καρναβαλιού, στις αρχικές δηλώσεις του εμφανίστηκε ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου, τονίζοντας ότι “οι πρωταγωνιστές είναι οι καρναβαλιστές που έχουν δουλέψει από το Σεπτέμβριο και θα τους απολαύσουμε, εγώ απλά θα συντονίσω και θα πάμε ωραία γιατί έχουμε καλή διάθεση”!
Πρόσθεσε ότι ο στόχος των εκδηλώσεων είναι “ο κόσμος να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει από την καθημερινότητα λόγω της κρίσης, για να ξεχνάμε κι αυτό είναι μία άμυνα, ένας τρόπος να ξεχαστούμε και να εκτονώσουμε διάφορα θέματα που έχουμε“, περιγράφοντας άθελά του αυτό που θα επακολουθήσει…

Κεφάτη παρέλαση – όμορφες στολές!

Οι Καρναβαλιστές είχαν κέφι και ζωντάνια και περίμεναν με αγωνία την μεγάλη παρέλαση και ήταν στο κλίμα της Αποκριάς, φορώντας όμορφες, χρωματιστές στολές, χορεύοντας σε όλη τη διαδρομή! Δεν συνέβη κάτι το εξεζητημένο κι όλα κύλησαν μια χαρά. Η Καρναβαλική επιτροπή – έμπειρη πλέον μετά από 5 Καρναβάλια – συνόδευε με χαμόγελο τα γκρουπ και εκτός από δυο φορές που υπήρξε μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους Καρναβαλιστές, η παρέλαση είχε καλό ρυθμό και άρεσε στους θεατές!

Νίκας: “Με κάνατε ευτυχισμένο”!

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανέβηκε μετά την παρέλαση και τις βραβεύσεις στη σκηνή και βλέποντας το μεγάλο πλήθος από κάτω εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας αυτό “Τι υπερθέαμα! Εχουμε το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδος! Θερμές ευχαριστίες στο Φερεντίνο τον καλύτερο παρουσιαστή της Ελλάδας, που διαφημίζει το καρναβάλι μας. Συγχαρητήρια στη Καρναβαλική επιτροπή, στο Σωτήρη Γεωργούντζο! Κάνατε την Καλαμάτα ευτυχισμένη! Κηρύσσω τη λήξη του έκτου καλαματιανού καρναβαλιού! Αρχίζει η προετοιμασία για το 7ο καρναβάλι! Με κάνατε ευτυχισμένο απόψε! Ζήτω η Καλαμάτα”!
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις στους καρναβαλιστές και μετά ξεκίνησε η μεγάλη συναυλία του εξαιρετικού συγκροτήματος Locomondo που έπαιξε τις γνωστές επιτυχίες του για 2 ώρες ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους!
To φετινό καρναβάλι ξεκίνησε στις αρχές του Ιανουαρίου νωθρά, αλλά στη πορεία τα πράγματα ζεστάθηκαν, έγινε καλός προγραμματισμός, οι καλλιτέχνες που ήρθαν βοήθησαν σημαντικά και χτες κορυφώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Η πόλη ακούστηκε, αρκετός κόσμος επισκέφτηκε την Καλαμάτα, κάποιες επιχειρήσεις – του κέντρου κυρίως – είχαν οικονομικό όφελος, ανταποδοτικό των 65.000 που ξόδεψε ο Δήμος Καλαμάτας, κάποια πράγματα βελτιώθηκαν, η κριτική βέβαια δεν έλειψε και φέτος, ούτε θα εκλείψει, αλλά είπαμε … ένα Καρναβάλι είναι!
Και του χρόνου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/thanassis.poulopoulos/media_set?set=a.10156149101952733.1073742295.683162732&type=3

Δημοφιλέστερα

To Top