ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση

ΜΕ PARTY ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/1 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΣΤΟΛΩΝ

Η πρώτη εκδήλωση του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού 2018 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και θα είναι ένα πάρτι στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 19.00.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, που θα πλαισιωθεί με μουσική και εδέσματα, τα γκρουπ θα τοποθετήσουν τις στολές τους στο φουαγιέ.

Ο επικεφαλής της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σήμερα Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018, προσκάλεσε το κοινό να περάσει από το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, να δει τις στολές και να γραφτεί στο γκρουπ της επιλογής του, δεδομένου ότι η καρναβαλική περίοδος για την Καλαμάτα ξεκινά το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

Από πλευράς παρουσιαστών έχει κλειδώσει η παρουσία του Χρήστου Φερεντίνου και του Σάββα Πούμπουρα, ενώ γίνονται προσπάθειες να έρθει καλλιτέχνης – έκπληξη…


Η Χρυσή Λιάππα κάλεσε όσους έχουν σκοπό να δημιουργήσουν γκρουπ, να καταθέσουν την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας www.kalamatianokarnavali.gr

Μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 13 αιτήσεις, αριθμός που δεν κρίνεται ικανοποιητικός, αν σκεφτούμε ότι οι μέρες πλησιάζουν και δεν φαίνεται μέχρι στιγμής η δυναμική του παρελθόντος.

Η Σολάνζ Στεφάνου απηύθυνε κάλεσμα προς τους εθελοντές να πλαισιώσουν το Καρναβάλι, αναφέροντας ότι έχουν σχηματιστεί ομάδες με ξεχωριστά αντικείμενα η καθεμιά.
Η Ευαγγελία Κελαδίτου, εθελόντρια υπεύθυνη για το Γραφείο του Καρναβαλιού, ανέφερε ότι αυτό ξεκινά τη λειτουργία του την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018. Θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (στον ημιώροφο, με πρόσβαση απευθείας από την οδό Αριστομένους) και θα λειτουργεί ως εξής: 10.00 έως 13.30 και 18.00 έως 20.30, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Το τηλέφωνο του Γραφείου είναι 2721 181030.

Σημειώνεται ότι ο στολισμός της πόλης για το Καρναβάλι πρόκειται να αρχίσει να τοποθετείται, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο οι εγκαταστάσεις του Σταθμού στον ΟΣΕ, εκεί που λειτούργησε το Χριστουγεννιάτικο χωριό, να αλλάξουν ύφος και θεματολογία και να συνεχίσει μέχρι και την λήξη του Καρναβαλιού. Το θέμα αυτό – σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive.gr, θα έρθει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο για να εξεταστεί το ενδεχόμενο, κι αν πάρει την έγκριση θα είναι προς την θετική κατεύθυνση, αφού προσφέρεται ως χώρος ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.


H γάτα είναι το έμβλημα του φετινού Καλαματιανού Καρναβαλιού

To Top