ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

6η Λευκή Νύχτα: Κοσμοπλημμύρα στην Καλαμάτα για αγορές και διασκέδαση!

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛH ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80% ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ

Επιτυχημένη ήταν και η έκτη διοργάνωση της “Λευκής νύχτας” από το δήμο Καλαμάτας με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών κι Εμπορικών Σωματείων, που έχει σκοπό να κινηθεί το εμπόριο και να ψυχαγωγηθεί ο επισκέπτης της πόλης, με διάφορα happenings και events και να τονωθεί η εμπορική κίνηση σε μία χρονική στιγμή που ολοκληρώνονται οι εκπτώσεις και ξεκινά το φθινόπωρο.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η οδός Αριστομένους, ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας, γέμισε από επισκέπτες και καταναλωτές και η πλειοψηφία των καταστημάτων δούλεψε ικανοποιητικά.

Από την πλατεία της 23ης Μαρτίου μέχρι και τα “ουζάκια” τέρμα Αριστομένους αλλά και οι γύρω κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι ήταν το σημείο που είχε τον περισσότερο κόσμο, με την τιμητική τους για άλλη μία φορά με τις έχουν οι καφετέριες και τα φαγάδικα, με το αδιαχώρητο να έχει δημιουργηθεί για άλλη μια φορά στην οδό Ιατρόπουλου από την νεολαία της πόλης!

Οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν μουσικά σημεία όπου διασκέδασαν τον κόσμο με τις επιλογές τους, ενώ για άλλη μία φορά στην κεντρική πλατεία μπροστά από τα καταστήματα Cosmos είχε στήσει τις μπασκέτες της η ομάδα της Καλαμάτα BC και λίγο πιο πάνω ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός σύλλογος είχε ειδικό περίπτερο για να ενημερώνει τον κόσμο για τις δραστηριότητες του.
Εκεί ήταν και η Καρναβαλική επιτροπή και το “καλαματιανό καρναβάλι” με περίπτερο που διοργάνωσε διαφορά event για να προσελκύσει και για να ενημερώσει τον κόσμο για την φετινή διοργάνωση.

Υψηλά ποσοστά εκπτώσεων ευνόησαν τις αγορές

Επί της ουσίας και όσον αφορά στο οικονομικό όφελος που γνώρισε η Καλαμάτα από την προσέλευση του κόσμου και τις αγορές, σαν γενική εικόνα μπορούμε να πούμε ότι η πλειοψηφία έμεινε ικανοποιημένη από την πλευρά των εμπόρων και από την πλευρά των καταναλωτών με το μέσο όρο των εκπτώσεων να ξεπερνάει το 40%.

Οι εκπτώσεις κινήθηκαν από 10% μέχρι και 80% ενώ φέτος για πρώτη φορά, μετά την μία τα ξημερώματα κάποιες επιχειρήσεις έριξαν ακόμα περισσότερο τις τιμές!

Την έκτη λευκή νύχτα Καλαμάτας τίμησαν με την παρουσία τους και δύο αντιδήμαρχοι από άλλους δήμους. Ο Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων Γιώργος Αποστολόπουλος από τον δήμο Αθηναίων και ο Γιώργος Ζαγκανάς από τον Δήμο Λαμιέων, που μίλησαν στην κάμερα του Messinialive.

Tα θετικά της Λευκής Νύχτας

Στα θετικά της εκδήλωσης ήταν:
– η άψογη υποστήριξη του Τμήματος καθαριότητας του δήμου Καλαμάτας που φρόντιζε συνεχώς η πόλη να είναι καθαρή και δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της Λευκής νύχτας το πρωί η πόλη είναι πεντακάθαρη.

7 το πρωι και η πόλη λάμπει! Συγχαρητήρια!

– Η διακριτική παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που παρείχαν ασφάλεια και σιγουριά για οτιδήποτε προκύψει.

– Η παρουσία του ανερχόμενου τραγουδιστή Στέλιου Λεγάκη στο σημείο διασκέδασης του ραδιοφωνικού σταθμού Εμφασις στο ιστορικό κέντρο.

– Η μεγάλη χορευτική σκηνή – stage – που στήθηκε στα “αγάλματα” από τους χορευτές CID της πόλης συγκέντρωσε πολύ κόσμο.

– Το πρωτότυπο μπασκετάκι που έπαιζαν οι πιτσιρικάδες στα “ψαράκια” μπροστά από τα καταστήματα Cosmos.
Πάντα τα παιδιά κι ο Αθλητισμός δίνουν μια όμορφη νότα.

– Οι μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις που έβαλαν και τα καταστήματα εκτός του εμπορικού κέντρου, ακόμα και στην παραλία για να προσελκύσουν τους καταναλωτές μετά την επίσκεψή τους στο κέντρο.

– Η συμβολή του Αστικού ΚΤΕΛ στην άψογη, προγραμματισμένη και ασφαλή μετακίνηση του κόσμου! Δεν χάθηκε ούτε ένα δρομολόγιο! Επιπλέον, έγιναν και 11 δρομολόγια από και προς τις Μαντίνειες γεγονός που βοήθησε στις μετακινήσεις τους καταναλωτές. Μέχρι το απόγευμα με την γραμμή αυτή, είχαν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 350 επιβάτες, δωρεάν!

– Το επιτυχημένο για άλλη μία φορά καραόκε πάρτι που διοργανώνει στον πεζόδρομο της Ιατρόπουλου το “Μercatto” του Τάσου Λάμια που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου και “τρσαγουδιστές”. Φέτος είχε και σουβλάκια!

Τι Δεν μας άρεσε

– Η ασυντόνιστη και ανάλογα με τα γούστα του καθενός μουσική που ακουγόταν κάθε 100 μέτρα δημιουργούσε στην ουσία μία βαβούρα.

– Τα σκοτεινά σημεία που υπάρχουν στην πόλη λόγω έλλειψης ή αδύναμου φωτισμού κυρίως στην πλατεία και στην οδό Αριστομένους. Ο φωτισμός θέλει ενίσχυση σε κάποια σημεία…

– Το χάος που δημιουργήθηκε από τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε μία βραδιά που η δημοτική αστυνομία δεν μοίρασε κλήσεις και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

– Τα φυλλάδια διαμαρτυρίας που πέταξαν άγνωστοι στην πόλη κατά του Δημάρχου. Η διαφωνία μας είναι ότι ήταν “ανώνυμα” και δεν σεβάστηκαν και την καθαριότητα

– Η ατολμία και η απροθυμία κάποιων -λίγων- επιχειρήσεων να βάλουν πραγματικές εκπτώσεις και όχι να κινηθούν στο 10 και στο 20%… Και μετά είχαν και παράπονο ότι “δεν δουλέψαμε“!

Και του χρόνου!

To Top