Μουσική

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Εντυπωσιακή και η αυλαία στο Μέγαρο

Αυλαία έριξαν, χθες Τρίτη 2 Αυγούστου 2022, οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Η Αλεξία Μουζά, ο Pablo Hernán Benedí, ο Ηλίας Σδούκος και η Indira Rahmatulla ερμήνευσαν τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.
Με το κοινό να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα για να συνεχίσουν την προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση.

Δέκα μέρες γεμάτες μουσική από καταξιωμένους μουσικούς του χώρου όπου μέσα από τις συναυλίες τους αλλά και τα μαθήματα που με αφοσίωση παρέδωσαν στους ενδιαφερόμενους , δημιούργησαν ατμόσφαιρα γιορτής. Από το ρομαντικό κήπο του Μουσείου Ελληνικών Ενδυμασιών Βικτωρίας Γ. Καρέλια, στη μυσταγωγική συναυλία στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης , και τέλος στη σύγχρονη Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι μέρες κύλησαν εξαιρετικά με την εναλλαγή των χώρων και σπουδαίων μουσικών να δίνουν το παρόν σ ένα μουσικό φεστιβάλ που σε τίποτα δεν έχει να ζηλέψει αντίστοιχα του εξωτερικού.
Το φεστιβάλ ιδρύθηκε από τη βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla, η οποία έχει αναλάβει την Καλλιτεχνική Διεύθυνση, τον συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθη Γυφτάκη, και τον βιολοντσελίστα Δημήτρη Λάμπο.

6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Εντυπωσιακή και η αυλαία στο Μέγαρο
To Top