Υγεία

66 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-8 εισαγωγές ασθενών σήμερα-Ακόμα ένας θάνατος από κορονοϊό στο Νοσοκομείο

66 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα καταγράφονται στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Μεσσηνία, από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου έως και σήμερα Παρασκευή στα 317. Σήμερα έγιναν στο Νομό μας συνολικά 1.161 δωρεάν rapid test από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Ακόμα ένας θάνατος ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Πρόκειται για 88χρονη που νοσηλευόταν εδώ και 15 μέρες στην Κλινική Covid με βαριά υποκείμενα νοσήματα.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο μέσα σε 48 ώρες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Κλινική Covid έχει πλέον ξεπεράσει τα οριά της. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 36 ασθενείς με κορονοϊό μετά και τις 8 εισαγωγές που έγιναν σήμερα αλλά και τα 4 εξιτήρια που δόθηκαν.

ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ: 38 ΟΙ ΚΛΙΝΕΣ ΤΗΣ  COVID-50% EXOYN ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΕΩΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Να επισημάνουμε εδώ ότι έχει ήδη μπει από τις 6 Αυγούστου σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μέχρι 31 Αυγούστου, που προβλέπει αύξηση των κλινών της Κλινικής Covid κατά τρεις, δηλαδή για το διάστημα έως 31 Αυγούστου η δυναμικότητά της αυξάνεται από 35 σε 38, με ανακατανομή των κλινών σε άλλες Κλινικές, ενώ παράλληλα έχουν περιοριστεί κατά 50% τα προγραμματισμένα χειρουργεία έως 20 Αυγούστου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ τα αποτελέσματα των rapid test που έγιναν χθες Πέμπτη από τα κλιμάκιά του στη Μεσσηνία. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-“ΑΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ”

854 rapid test με 25 θετικά (2.93%) αφορούν σε 11 άνδρες και 14 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-αγορά Αγ.Τριάδος

85 rapid test με 1 θετικό (1.18%) αφορά σε 1 γυναίκα 23 ετών

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-isobox Κέντρου Υγείας

146 αρνητικά rapid test

 

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Έξαρση παρουσιάζουν τα κρούσματα και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο είναι τα εξής:

Κορινθία: 62

Αργολίδα: 32

Λακωνία: 26

Αρκαδία: 11 

 

Μαίρη Περδικέα

66 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-8 εισαγωγές ασθενών σήμερα-Ακόμα ένας θάνατος από κορονοϊό στο Νοσοκομείο
To Top