Χορός

648 μαντίλια Καλαματιανά “σφράγισαν” το ρεκόρ Γκίνες! (VIDEO)

648 χορευτές και χορεύτριες βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Καλαμάτας και χόρεψαν για 9 λεπτά τον φημισμένο καλαματιανό χορό, συντεταγμένα και ομοιόμορφα στέλνοντας έτσι την πόλη της Καλαμάτας στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!
Ο ενθουσιασμός και το κέφι αλλά και το άγχος ήταν έκδηλα από το πρωί στην γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε κάτω από τον καυτό ήλιο και όλα έδειχναν ότι η Καλαμάτα θα κατάφερνε – όπως το έκανε και με την μπατσάτα πέρσι – να έγραφε ξανά το όνομά της στο συγκεκριμένο βιβλίο.
Αυτή τη φορά η επιλογή του χορού ήταν η ιδανική, αφού είναι το σήμα κατατεθέν της Μεσσηνίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και ίσως θα έπρεπε με αυτήν την προσπάθεια να ξεκινήσουμε!

Καλαματιανός χωρίς … Καλαματιανούς!

Κατά γενική ομολογία ο αριθμός των χορευτών αλλά και των θεατών δεν ήταν είναι αυτός που ανταποκρίνεται στη δυναμική που έχει η πόλη αλλά και ο συγκεκριμένος χορός και μάλιστα η πλειοψηφία των χορευτών προέρχονταν εκτός Καλαμάτας, από την Λακωνία, την Αρκαδία, την Αθήνα αλλά και από περιοχές της ευρύτερης Μεσσηνίας…

Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τον λόγο που… σνόμπαραν οι κάτοικοι της πόλης το εγχείρημα, που ήθελε μεγαλύτερη προβολή και υποστήριξη

Οι συμμετέχοντες είχαν προμηθευτεί το ειδικό μαύρο αναμνηστικό μπλουζάκι και στο δεξί χέρι είχαν δέσει το λευκό μαντήλι το καλαματιανό!

Οι διοργανωτές κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός με την επιτυχία να επισκιάζει κάθε άλλη παρατήρηση…

Το εγχείρημα υποστήριξαν σχεδόν όλες οι σχολές χορού της πόλης και το νεοσυσταθέν τμήμα του Διεθνούς συμβουλίου χορού CID, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού λιμενικού ταμείου και φυσικά των ιδιωτών χορηγών.

Το αν τελικά θα καταφέρει και επίσημα η Καλαμάτα να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες θα το ξέρουμε περίπου μετά από ένα μήνα αφού επικυρωθεί η διαδικασία.

Πάρτυ ζυμαρικών για καλό σκοπό
1.100 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ Η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και το τμήμα της Μεσσηνίας, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Γαστροναύτη είχαν προετοιμάσει μπουφέ ζυμαρικών με 500 κιλά χορηγίας της εταιρείας ΗΛΙΣ, με προσφορά προϊόντων και από τοπικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενίσχυση της αποπεράτωσης της οικίας του Νικηταρά στη Νέδουσα που έχει αγοράσει ο τοπικός Σύλλογος.
Συνολικά μαγειρεύτηκαν επιτόπου από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων 1.100 μερίδες φαγητού-απολαυστική μακαρονάδα- και διατέθηκε στους συμμετέχοντες και στους θεατές του καλαματιανού χορού, ενώ για τον νέο Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέδουσας συγκεντρώθηκαν περίπου 700 ευρώ.

Το ευχάριστο είναι το μήνυμα που πέρασε η όλη προσπάθεια ότι “όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα”! Οι συμμετέχοντες αν και ήταν κουραστική η αναμονή, το ευχαριστήθηκαν και χάρηκαν που πήραν μέρος στην ιστορική προσπάθεια!
Παραλείψεις, γκρίνιες και προτάσεις βελτίωσης από αύριο!

To Top