ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Χαρίτση με τους προέδρους κοινοτήτων στην Αλαγονία

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ-ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αλαγονία, στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, με τους προέδρους των Κοινοτήτων, δημοτικούς συμβούλους, και προέδρους πολιτιστικών συλλόγων από τα χωριά του Ταϋγέτου. Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας. Κατά την συνάντηση, έγινε εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση της αναβάθμισης του οδικού δικτύου Ταϋγέτου του Δήμου Καλαμάτας με 3 εκατ. ευρώ από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε ότι το έργο περιλαμβάνει εργασίες για την άρση επικινδυνότητας των κεντρικών αξόνων που ενώνουν τους οικισμούς του Ταϋγέτου.
Οι συγκεκριμένοι δρόμοι είχαν υποστεί σημαντικές φθορές από τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου 2016 και η αποκατάστασή τους κρίθηκε αναγκαία για την οδική ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:

Α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - Εθνική Οδός
Β) Εθνική Οδός - Καρβέλι - Λαδά - Εθνική Οδός
Γ) Εθνική Οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.

ΙΣΣΑΡΗΣ: "Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ"

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρβελίου, Γιάννης Ίσσαρης, ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο δεύτερος υπουργός που επισκέπτεται τα χωριά του Ταϋγέτου μετά τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. "Στον κύριο υπουργό τέθηκαν προβλήματα και προτάσεις αξιοποίησης της περιοχής", δήλωσε ο Γιάννης Ίσσαρης.
"Από πλευράς Καρβελίου ο πρόεδρος του συλλόγου σε κοινή συμφωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας έθεσε την τοποθέτηση πλέγματος στα σημεία που πέφτουν πέτρες και ιδίως από την πρώτη στροφή μετά τα Διπόταμα έως την πρώτη Σάρα.
Επισκευή του οχετού στο πλατάνι για να μην πέφτουν τα νερά στο δρόμο. Επισκευή της καθίζησης πριν το πλατάνι. Επισκευή μανδρότοιχου στη θέση Βαλσαμέϊκα καθώς και διάνοιξη της στροφής στην εκκλησία ώστε να διέρχεται μεγάλο λεωφορείο. Επισκευή ή διάνοιξη νέου αυτοκινητόδρομου προς Σιδηρόπορτα ώστε να διέρχεται μεγάλο λεωφορείο.
Επισκευή κελιών Σιδηρόπορτας.
Μελέτη και έργα αντιστήριξης δίτοξου γεφυριού, καθώς και συντήρηση μονοπατιού Καρβέλι Χανάκια.
Ο πρόεδρος της Κοινότητας συμπλήρωσε την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών.
Μαζί τους συμφώνησε και ο πρόεδρος της κοινότητας Λαδά ο οποίος έθεσε και το πρόβλημα των γελαδιων.
Όλοι συμφώνησαν για τα άνωθεν έργα και ο Υπουργός υποσχέθηκε να επικοινωνήσει για την Σιδηρόπορτα με το Υπουργείο Πολιτισμού για μελέτη και ένταξη σε κάποιο ευρωπαϊκο πρόγραμμα. Με τη λήξη της σύσκεψης υπήρξε πνεύμα αισιοδοξίας από τους παρευρισκομένους".

Συνάντηση Χαρίτση με τους προέδρους κοινοτήτων στην Αλαγονία

Δημοφιλέστερα

To Top