ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6 συλλήψεις την Κυριακή στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Προσπάθησαν να πετάξουν για Μιλάνο και Παρίσι με πλαστές ταυτότητες

Συνελήφθησαν πέντε άτομα που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα για Ιταλία και Γαλλία και μαζί τους ένας 42χρονος για διευκόλυνση εξόδου από τη Χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς

Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας προς Μιλάνο και Παρίσι, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές του αεροδρομίου.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη κι ένας 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν χθες (12.7.2020) στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε αλλοδαποί, τέσσερις άνδρες, ηλικίας από 32 έως 36 ετών και μία 28χρονη, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη κι ένας 42χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήσεις, οι τέσσερις άνδρες για το Μιλάνο Ιταλίας, ενώ η 28χρονη για το Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν προφανώς πλαστά.

Όπως επιπλέον προέκυψε, ο 42χρονος συνόδευε την 28χρονη, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό της από τη χώρα και συνελήφθη.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, από την κατοχή των τεσσάρων ανδρών, τέσσερα δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας και Ισπανίας.

Ομοίως, στην κατοχή της 28χρονης, βρέθηκε και κατασχέθηκε δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου, το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

6 συλλήψεις την Κυριακή στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας
To Top