ΚΟΙΝΩΝΙΑ

6 Πυρκαγιές χθες στη Μεσσηνία -20 στρέμματα καμμένα στο Εξοχικό -10 στο Πεταλίδι

Και όμως παρά το φθινόπωρο οι πυρκαγιές συνεχίζονται να εκδηλώνονται στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα, σήμερα γύρω στις 4 το μεσημέρι εκδηλώθηκαν μικρές εστίες φωτιάς σε διαφορετικές περιοχές και συγκεκριμένα σε Καρτερόλι, Πιπερίτσα, βόρειο τμήμα Αεροδρομίου Καλαμάτας, αλλά και στον Πάμισο.
Οι φωτιές αυτές κατασβέστηκαν αμέσως με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε φωτιά στο Πεταλίδι, στο Τζάνε σε αγροτοδασική έκταση και έκαψε 10 στρέμματα γης, κυρίως δασικής έκτασης (8 στρέμματα) και λιγότερο ελιές (2 στρέμματα).
Στο σημείο επιχειρούσαν συνολικά 7 οχήματα της Πυροσβεστικής μαζί με τα οχήματα του Δήμου Μεσσήνης που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Αυτή τη στιγμή (21.30) σύμφωνα και με το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχο, Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο, που βρισκόταν στην περιοχή και συντόνιζε τις προσπάθειες κατάσβεσης δεν υπάρχει στο σημείο ενεργό μέτωπο, ωστόσο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος τυχόν αναζωπύρωσης στην περιοχή βρίσκεται και θα παραμείνει όλη τη διάρκεια της νύχτας κλιμάκιο της Πυροσβεστικής του Πεταλιδίου για φύλαξη.

Ένα δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς ξέσπασε γύρω στις 5 στο Εξοχικό, στο Καπλάνι όπου έκαψε περίπου 20 στρέμματα (2 αγροτική έκταση και 18 δασική). Στο σημείο έσπευσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- 10 οχήματα και 20 άνδρες- ενώ από αέρος επιχειρούσαν 3 PZL. Και αυτή η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και αυτή την ώρα δεν έχει ενεργή φλόγα, όπως μας δήλωσε στο MessiniaLIVE o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος.

6 Πυρκαγιές χθες στη Μεσσηνία -20 στρέμματα καμμένα στο Εξοχικό -10 στο Πεταλίδι
To Top